REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) ir Rusijos bendradarbiavimas, kaip ir su visais kaimynais, turi būti pagrįstas lygiaverčiu pagrindu ir naudingas abiem pusėms, ketvirtadienį prieš prasidedant Europos Vadovų Tarybai (EVT), kur bus diskutuojama apie ES santykius su strateginiais partneriais bei apie ES ir Rusijos santykių būklę ir tolesnę jų raidą, pareiškė Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos vadovės, santykiai su Rusija yra vienas iš pagrindinių ES užsienio politikos klausimų.

REKLAMA

"Išties ES ruošiasi ir norėtų persiderėti arba turėti naują, platų, visa apimantį susitarimą su Rusija įvairiais klausimais", - Lietuvos žurnalistams ketvirtadienį Briuselyje sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, būtent ketvirtadienį prasidėsiančioje EVT bus pradėtos pirminės diskusijos, kaip tai turi atrodyti.

"Lietuvos pozicija visada buvo labai aiški: kad su Rusija, kaip ir su visais kaimynais, ES turi bendradarbiauti lygiaverčiu pagrindu, t.y. kad būtų naudinga abiem pusėms, kad tai būtų skaidru, saugu ir kad tai būtų nuoširdus ir atviras bendradarbiavimas, o nebūtų vienos ar kitos pusės spaudimas ar interesas", - kalbėjo šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuvai čia svarbiausia energetinis saugumas ir patikimumas, bendra energetinė politika ir žmogaus teisių užtikrinimas.

"Nes kartais matome, kad kai kurios europinės valstybės mėgina taikyti dvigubus standartus, pavyzdžiui, Ukrainai negalima to, o Rusijai - galima daug daugiau. Taip, be jokios abejonės, neturi būti. ES turi būti vienodai principinga, vienodai reikli, nes vertybės - skaidrumas, atsakomybė, žmogaus teisės - yra vienodos, nepriklausomai nuo to, kokioje šalyje tai taikoma", - kalbėjo D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų