REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Puslapio DigiTimes teigimu, kompanijos Apple ir Samsung paseks tokių rinkos žaidėjų, kaip Nokia, LG ir HTC pavyzdžiu, ir savo naujuose išmaniuosiuose telefonuose – flagmanuose įdiegs funkciją bevieliu būdu įkrauti šių mobilių įrenginių baterijas. Teigiama, kad šia naujove būsimi Samsung ir Apple flagmanų savininkai galės pasinaudoti jau šiemet. Antra vertus, amerikiečių ir korėjiečių sprendimai, šaltinių duomenimis, naudos skirtingas technologijas.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija Samsung Electronics greičiausiai apsiginkluos gerai pažįstama technologija Qi, kurios plėtrą kuruoja Wireless Power Consortium (WPC). Technologijos Qi palaikymas turi atsirasti išmaniajame telefone Samsung Galaxy S IV, kurio anonsas laukiamas Niujorke (JAV) kovo 14 d., t.y. jau šį ketvirtadienį. Tiesa, prognozuojama, kad Samsung flagmanas bevielio įkrovimo funkciją gali gauti tik kaip pasirenkamą opciją – vartotojams, greičiausiai, teks papildomai įsigyti specialią telefono nugarėlę, nors tai, akivaizdu, nėra pats patogiausias sprendimas, siekiant populiarinti minėtą technologiją.

REKLAMA

Ekspertų teigimu, atsižvelgiant į tą aplinkybę, jog Samsung šiuo metu yra didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas, korėjiečių elektronikos giganto pasirinkimas gali lemti Qi pergalę prieš konkuruojančius sprendimus, kuriuos siekia išpopuliarinti tokios organizacijos, kaip Alliance for Wireless Power (A4WP) bei Power Matters Alliance (PMA). Savo ruožtu, technologiją Qi palaiko tokios kompanijos, kaip Nokia, HTC, LG, Motorola Mobility ir Sony, taigi Samsung prisidėjimas leistų kalbėti apie minėto bevielio įkrovimo standarto visuotinį dominavimą.

Ar kompanija Apple laikysis analogiškos taktikos, šaltiniai nepatikslina. Akivaizdu, kad pasiūlyti keičiamus dangtelius su bevielio įkrovimo standarto palaikymu Apple tikrai negalės dėl savo išmaniųjų telefonų konstrukcinių ypatumų, tačiau pastarąja galimybe galėtų pasižymėti, pavyzdžiui, specialiai tam skirtas dėkliukas. Be to, Apple gali tradiciškai nepalaikyti rinkoje dominuojančio standarto (kuriuo ir grasinasi tapti Qi), o naudoti savo nuosavą bevielio įkrovimo technologiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų