REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėja šeštadienį oficialiai atmetė Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliuciją, kurioje reikalaujama nutraukti branduolinių ginklų programą, skelbia "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Kinija ragina nusiraminti, teigdama, kad sankcijos nėra "pagrindinis" būdas spręsti konfliktą Korėjos pusiasalyje.

REKLAMA

Pchenjanas teigė, jog laikysis savo tikslo ir sieks tapti branduolinį ginklą turinčia valstybe, nepaisant to, kad penktadienį Saugumo Taryba vienbalsiai pritarė sankcijų sugriežtinimui.

Penktoji rezoliucija nuo 2006 metų, kuria siekiama užkirsti kelią Šiaurės Korėjos branduolinių ir balistinių raketų programai, buvo priimta padidėjus įtampai Korėjos pusiasalyje po Pchenjano trečio branduolinio bandymo, kuris buvo įvykdytas vasario 12 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

"KLDR, kaip ir praeityje, griežtai smerkia ir atmeta rezoliuciją dėl sankcijų - JAV priešiškos politikos prieš Šiaurės Korėją rezultatą", - teigiama Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

KLDR yra Šiaurės Korėjos oficialus pavadinimas - Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika.

Šiaurės Korėjos vienintelė sąjungininkė Kinija teigė norinti, kad sankcijos būtų įgyvendintos, tačiau Kinijos užsienio reikalų ministras Jangas Dziečis (Yang Jiechi) šeštadienį per spaudos konferenciją pareiškė, kad geriausias būdas problemą spręsti yra dialogas.

"Mes visada manėme, kad sankcijos nėra Saugumo Tarybos veiksmų pabaiga. Tai taip pat nėra pagrindinis būdas spręsti esmines problemas, - sakė J. Dziečis ir ragino abi puses nusiraminti ir susilaikyti. - Vienintelis teisingas būdas yra dialogas ir konsultacijos".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų