REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greta Klaipėdos pradėjo veikti vienintelė pasaulyje gamykla, kurioje pilstomas "premium" klasės vanduo iš užšaldyto ir ištirpinto vandens, rašo "Vakarų ekspresas".

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos rajone Švepelių kaime per metus pastatytoje gamykloje į ledą dirbtinai bus sušaldomas vanduo ir vėliau atitirpinamas. Tokiu būdu pagamintas išskirtinis vanduo bus eksportuojamas į Vokietiją, JAV ir Jungtinius Arabų Emyratus rinkas.

REKLAMA

"Toks vanduo savo sudėtimi yra kur kas vertingesnis ir biologiškai aktyvesnis nei įprastas mūsų geriamas vanduo. Ne veltui ilgaamžiškumo rekordai pasiekimai tuose regionuose, kuriuose žmonės geria atitirpdytą ledynų vandenį. Į moderniausias vandens kokybę užtikrinsiančias technologijas ir gamyklos statybą investavome apie 10 mln. litų, ateityje ketiname dar labiau plėstis", - sakė UAB "Melt water" direktorius Arūnas Ališauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Į įmonės statybas ir pilstymo įrangą investuota apie 10 mln. litų. Per pamainą išpilstoma 50 tūkst. buteliukų ištirpdyto vandens. Per artimiausius trejus metus bendrovė "Melt water" ketina investuoti dar 350 mln. litų ir sukoncentruoti visą vandens gamybai reikalingų komponentų gamybą vienoje vietoje.

Ši geriamojo vandens paruošimo technologija sukurta Ukrainoje. Pagrindinis bendrovės akcininkas - žinomas Klaipėdos verslininkas ukrainietis Igoris Udovickis. Kiti trys jo partneriai - Ukrainos piliečiai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų