REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiandieniniai iššūkiai mažas valstybes, norinčias apginti savo interesus, verčia ieškoti sąjungininkų, tačiau nesavanaudiškų, išankstinių sąlygų nekeliančių draugų rasti nelengva, teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime įvairaus lygmens problemų. Tai spaudimas iš išorės, globalizacijos procesai, tai, kad mažoms tautoms, kurios gyvena šalia didžiųjų, ne visada būna lengva apginti savo interesus. Reikia ieškoti nesavanaudiškų draugų, kurie su tavimi draugauti nori be išankstinių sąlygų, o tokių draugų aplink mus nėra daug“, – interviu LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ Vasario 16-osios proga teigė šalies vadovė.

REKLAMA

Anot jos, maža tauta pati turi rūpintis savo valstybingumo, kalbos, kultūros puoselėjimu ir išsaugojimu.

„Kviečiu visus, ypač tokios dienos proga, mūsų valstybės atkūrimo, sukūrimo ir puoselėjimo proga, nepamiršti, kad kol esame lietuviai, kol kalbame lietuviškai, kol dainuojame lietuviškai, kol meldžiamės lietuviškai, lietuviai ir liksime, išliks ir mūsų valstybė“, – sakė Prezidentė.

Anot jos, iššūkiai, su kuriais susiduriame šiandien, reikalauja tokios pat drąsos, pasiaukojimo ir meilės tėvynei, kaip ir 1918-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Todėl reikia mokytis išdrįsti turėti viltį, išdrįsti kovoti, išdrįsti kovoti už savo viltį ir turėti valstybę, kurią gali mylėti, kurioje gali gyventi, ir didžiuotis, kad esi šios valstybės pilietis“, – akcentavo D. Grybauskaitė.

„Tiesos, valstybingumas ir laisvė laiko mato neturi. Tai amžinos vertybės, be kurių žmogus nebus savarankiškas, nebus laisvas ir, galų gale, ar jis tikrai bus žmogus – galbūt bus vergas, pavaldinys, bet nebus išdidus žmogus. O savarankiškos valstybės, net mažos, pilietis turi būti išdidus, nes tai yra nepriklausomos, laisvos valstybės pilietis“, – pridūrė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė įsitikinusi, kad Vasario 16-oji bus tokia pat svarbi ir praėjus 50 ar 100 metų.

„Mūsų tėvai tikėjo, mūsų seneliai tikėjo, kad anksčiau ar vėliau bus Lietuvos valstybė. O mūsų, kurie ją turi, pareiga yra ją išsaugoti ateities kartoms, kad Lietuva visada būtų, „Lietuva“ vadintųsi ir kad mes čia kalbėtume lietuviškai“, – LRT televizijai sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų