REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji Vyriausybė ketina gerinti santykius su „Gazprom“, tačiau kol kas nutyli, ką dėl to teks paaukoti, praneša „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Teisininkai neatmeta galimybės, kad dėl pigesnių dujų Lietuva gali nutraukti kovą su Rusijos milžinu. Derybos dėl naujos dujų kainos - jau sausį. Tikslas - maždaug penktadaliu pigesnės dujos Lietuvai. Apie tai vakar entuziastingai kalbėjo premjeras Algirdas Butkevičius. Naujasis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pažadais kol kas nesižarsto, tik užsimena apie tam tikrą klausimų, kuriuos reikia aptarti, sąrašą.

Dujos mūsų šaliai galėtų atpigti, jei būtų pakeista kainų formulė. Nuo 2005 metų ji keista penkis kartus, kol susieta su naftos kaina pasaulio rinkose. Būtent dėl to dujos nuolat brangsta. Šalies valdžia ketina įtikinti „Gazprom“ atpiginti dujas iki tiek, kiek moka Latvija ir Estija. Energetikos ministras J. Neverovičius teigė, kad Lietuva dar tik formuoja savo poziciją. Tiesa, gruodžio pabaigoje jis jau buvo susitikęs su vienu „Gazprom“ vadovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų