REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinome, žinome, jūs daugiau nė lašo į burną nepaimsite. Naujametinių švenčių garbei žurnalas “Time” paruošė keletą patarimų, kurie padės kovoti su pagiriomis.

Žinome, žinome, jūs daugiau nė lašo į burną nepaimsite. Naujametinių švenčių garbei žurnalas “Time” paruošė keletą patarimų, kurie padės kovoti su pagiriomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerkite daugiau vandens

Jums, tikėtina, nereikėtų taip kankintis, jeigu išvakarėse jūs daugiau dėmesio skirtumėte savo ištikimam draugui, vandeniui. Reikia viso labo alkoholinius gėrimus kaitalioti su vandeniu. Jeigu jūs to nepadarėte, ryte jūs jausite žudantį galvos skausmą, pykinimą ir kitas praėjusio vakaro linksmybių pasekmes. Alkoholis šalina iš organizmo vandenį. Todėl kuo daugiau vandens jūs išgeriate, tuo daugiau skysčių jūs kompensuojate, ir todėl geriau jaučiatės. Žinoma, vienas kitas vandens butelys padės jums ir šiandien, tačiau vanduo kaip prevencinė priemonė būtų taip pat labai efektyvus. Netgi didelė stiklinė vandens (o geriau kelios) prieš miegą šiek tiek palengvins jūsų kančias.

REKLAMA

Šuns kailis

Jeigu patikėtume škotų airių folkloru, šuns įkandimą geriausiai gydyti trinant į atvirą žaizdą įkandusio padaro kailį. Gydytojai tikriausiai paprieštaraus, kad tai geriausias būdas apsisaugoti nuo pasiutligės. Tačiau sunku būtų ginčytis, kad šiokia tokia logika tame yra. Ta pačia logika remiasi daugelis geriančių žmonių. Jeigu praėjusį vakarą padauginote svečiuose? Ką gi, atsikėlus galima tuoj pat atsikimšti butelį namų aplinkoje. Tai jūsų nenužudytų, o padarytų stipresniais. Ir jeigu tekila arba šampanas sausio pirmąją skambės ne itin viliojančiai, Kruvinoji merė gali laisvai atitaisyti visą situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Gėrimai sportininkams

Kai galva plyšta nuo pagirių, dažniausiai sportiniai iššūkiai ne itin vilioja. Tuo tarpu, gėrimai, skirti sportuojantiems, labai gerai padeda kenčiantiems nuo dehidratacijos „po vakar“. Netekę vilties jūs tiesiate ranką link spalvoto buteliuko energetinio gėrimo. Ir visai nesvarbu, ar jums patinka jo skonis. Yra, tuo tarpu, ir kitų gėrimų, kurie jūsų atveju būtų daug efektyvesni. Patariame atkreipti dėmesį į kokosinį vandenį.

Riebus maistas

Ta neįtikėtina trauka riebiam ir sūriam maistui visada skamba kaip puiki idėja vidury nakties, kai baro durys jau uždarytos. Alkoholio gamintojai, tikėtina, nemato būtinybės nurodyti riebalų ir angliavandenių kiekį likeryje, tačiau kažkieno virškinimo sistema jaučia to poreikį. Kuo gi reikėtų malšinti šį potraukį? „Time“ pataria imti picą su daug bekono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bėgiojimas

Pakankamai išplitusi nuomonė, kad bėgimas gali padėti išgarinti iš jūsų organizmo visą alkoholį, kurį išgėrėte iš vakaro. Tačiau tai nėra teisinga. Alkoholinis gėrimas įsisavinamas per valandą. Taigi, tuo metu, kai jūs pradėsite prakaituoti treniruoklių salėje, didžiosios dalies išgerto alkoholio jūsų organizme jau nebebus. Tuo tarpu fiziniai pratimai tikriausiai jums nepakenks. Sveikas endorfinų išlaisvinimas kartu su šviežiu oru pakels jums nuotaiką ir padės organizmui pašalinti toksinus.

Vaistai nuo galvos skausmo

Jeigu pagirios susijusios tik su galvos skausmu, tai pirmyn! Tačiau tikėtina, kad jus taip pat kankina apatija, pykinimas, dehidratacija ir svaigulys. Tokiu atveju paracetamolis arba aspirinas nepadės. Paracetamolis, kaip žinia, apkrauna kepenis. O aspirinas gali išprovokuoti kraujavimą skrandyje ir skrandžio-žarnyno trakte. Taip kad geriau gerkite kuo daugiau vandens ir ilsėkitės.

REKLAMA

 

 

Vitaminai

Vitaminai – alkoholis turi šlapimą varančių savybių. Todėl kiekvienas vakarėlis iš jūsų organizmo atima daugybė vitaminų ir maisto medžiagų. Svarbiausi – vitaminas B ir C. Tie, kas bandė kovoti su pagiriomis vartodami B grupės vitaminus, teigia, kad jie padeda. Ypač giriamas B12, kuris atlieka pagrindinį vaidmenį smegenų ir nervų sistemos funkcionavime. Kitas variantas – tirpdami vitaminai, JAV ypač populiarus Emergen-C ir Berocca, kurie palaipsniui tampa tarptautiniais hitais. Nepaisant to, kad jokių mokslinių įrodymų dėl jų efektyvumo nėra, papildomi vitaminai tikrai nepakenks. Tirpdomų tablečių gerbėjai siūlo išgerti vieną tabletę prieš vakarėlį ir vieną kitą rytą pusryčių metu.

REKLAMA

Kava

Diena iš dienos, kai jūsų kūnas dar nebūna pasiruošęs išvysti pasaulio, jūs pasigaminate kavos. Tai įprotis ir jis neturi nieko bendro su pagiriomis. Žinoma, kava jus pažadins, tačiau tik kuriam laikui. Galimai, net sumažins nepakenčiamą galvos skausmą kuriam laikui (jeigu jo dar labiau nesukels). Egzistuoja nesutarimų dėl kofeino naudos, kai aktyvinančio stimuliatoriaus ir šlapimą varančios priemonės. Vieni tikina, kad kava padidina dehidrataciją, kiti tikina, kad tai netiesa. Bet kuriuo atveju, maišyti alkoholį ir kofeiną – ne pati geriausia idėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savęs gailėjimasis

Galva plyšta, pilvą suka, jūs jaučiatės menkysta dėl to, kad vakar padauginote. Jūs galėtumėte pasakyti ką nors nepataisomai kvailo. Jūs blogai prisimenate, kaip šokote ant stalo... Bučiavotės su nepažįstamuoju/nepažįstamąja. Pabudote su kaltės jausmu. Nepažįstamoje lovoje. Svetimuose namuose. Jaučiatės idiotiškai. Nevykėliškai. Gyvenimas nesąžiningas. Baisu. Stebėkite, kaip dingo pagirios.

Susilaikymas

Yra tik vienas šimtaprocentinis efektyvus būdas, kaip išvengti pagirių. Jis pasiekiamas kiekvienam! Veikia bet kurioje situacijoje. Ir absoliučiai nemokamas. Deja, jis numato absoliutų susilaikymą nuo alkoholio vartojimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų