REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, gruodžio 21d., Rukos Pabėgėlių priėmimo centro gyventojai sulaukė Kalėdų senelio dovanų ir sveikinimų artėjančių švenčių proga. Prieglobstį gavę užsieniečiai Kalėdų senelio vizitui ruošėsi atsakingai ir stengėsi sukurti užburiančią Kalėdų dvasią. Mažieji Pabėgėlių priėmimo centro gyventojai, laukdami Kalėdų senelio, pavirto nykštukais ir skambant lietuviškai muzikai surengė nuotaikingą pasirodymą – kalėdiniuose žaidimuose demonstravo išmonę ir vikrumą.  O sulaukę Kalėdų senelio, ypatingam svečiui už dovanas atsidėkojo specialiai šiai šventei išmoktomis dainomis ir šokiais.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėdų šventė Rukloje prieglobstį gavusiems užsieniečiams ir jų vaikams organizuojama jau septintus metus. Šventėje dalyvavo užsieniečiai iš Ruklos Pabėgėlių priėmimo centro, Pabradės užsieniečių registracijos centro, Jonavos vaikų globos namų bei Kauno miesto, Vilniaus miesto ir kitų savivaldybių teritorijose gyvenantys prieglobstį Lietuvoje gavę užsieniečiai.

REKLAMA

Pasak Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus Aivydo Keršulio, norint, kad pabėgėliai greičiau pritaptų mūsų visuomenėje, privalome ypatingą dėmesį skirti patiems jauniausiems užsieniečiams, nes nuo pirmųjų žingsnių integruojantis priklausys jų tolimesnis gyvenimo kelias.

Kalėdos yra gražiausia metų šventė, todėl susibūrę kartu norime parodyti prieglobstį gavusiems užsieniečiams, kaip ji švenčiama Lietuvoje ir suteikti Kalėdų džiaugsmą patiems mažiausiems, - sako A.Keršulis. - Nėra nieko gražiau, kaip matyti švytinčias akis ir plačias šypsenas mažųjų veiduose. Juk vaikai nepriklausomai nuo jų rasės, kalbos ir tikėjimo yra mūsų ateitis“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje prieglobstį gavusių užsieniečių (PGU) socialinės integracijos programą įgyvendina Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ( koordinuoja ir prižiūri valstybės paramos teikimą PGU integracijai), Socialinių paslaugų priežiūros departamentas ( organizuoja integraciją įgyvendinančių institucijų darbuotojų mokymus bei informuoja visuomenę apie PGU integraciją, siekiant užkirsti kelią jų izoliacijai, visuomenės ksenofobijai ir skatinti toleranciją), Pabėgėlių priėmimo centras, nevyriausybinės organizacijos bei savivaldybės ( organizuoja PGU priėmimą ir apgyvendinimą Pabėgėlių priėmimo centre ir savivaldybės teritorijoje bei užtikrina jų socialinę apsaugą).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

---------

2012 metais savivaldybių teritorijoje gyveno ir valstybės parama naudojosi 52 prieglobstį gavę užsieniečiai. Daugiausia prieglobstį gavusių užsieniečių Socialinės integracijos programoje dalyvauja i Jonavos (17) ir Kauno (14) savivaldybėse.

2012 m. Pabėgėlių priėmimo centre paramą gavo 162 prieglobstį gavęs užsieniečiai, tame tarpe 90 nelydimų nepilnamečių užsieniečių. Šiuo metu centre gyvena 35 politinį prieglobstį gavę užsieniečiai.

 

Užsk. nr. 2424

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų