REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Opel” korporatyvinių klientų skaičius, įsigijusių elektromobilį „Ampera”, išaugo daugiau nei dvigubai. Europoje, nuo šių metų kovo iki spalio mėnesio šis skaičius didėjo nuo 700 iki 2000, tai yra apie 180 proc. Vokietijoje „Ampera“ tokių klientų išaugo daugiau nei 50 proc., o Olandijoje – net 200 proc. Daugumos įmonių automobilių parką praplėtė net 20 „Ampera“ elektromobilių.

REKLAMA
REKLAMA

„Opel“ pastebi, kad vis daugiau įmonių į savo automobilių parką įtraukia revoliucinius elektromobilius, kurie kaip alternatyva dyzeliniams bei benzininiams variantams naudojami kasdien ir yra praktiški.

REKLAMA

„Europoje „Ampera” yra geriausiai parduodamas elektromobilis, jo populiarumas didelis ne tik tarp privačių klientų, bet ir tarp įmonių“, - sako „Opel“ pardavimų, marketingo ir techninės priežiūros vice prezidentas Alfredas Riecke. „Esame tikri, kad ši tendencija išliks ir ateityje, nes vis daugiau klientų įsitikina, kad „Ampera“ tinkama kasdieniam važinėjimui. Be to, sumažėja įmonės veiklos sąnaudos, lyginant su automobiliais su vidaus degimo varikliais.“

REKLAMA
REKLAMA

Priešingai nei konkurentai, „Ampera“ gali nuvažiuoti daug ilgesnį atstumą. Tai labai svarbu „Opel“ klientams, tokiems kaip „Trigion“, teikiančiai apsaugos paslaugas (apsauga, stebėjimo kameros, mobilus patruliavimas) bei turinčiai plačiai išvystytą dukterinių bendrovių tinklą „Facilicom“ vakarų Europoje.

„Trigion” – viena pirmųjų Olandijos kompanijų, savo automobilių parką papildžiusi „Ampera” elektromobiliu. Mus sužavėjo mažos degalų sąnaudos“, − sako Martines Geurts, „Facilicom Service Group“ vice prezidentas. „Elektromobiliai „Ampera“ šiuo metu yra paskirstomi po visas dukterines „Trigion“ įmones.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teigiamai „Ampera” vertina ne tik „Facilicom”. Lapkričio pradžioje „Ampera“ Jungtinėje Karalystėje buvo apdovanota prestižiniu automobilių parko operatorių asociacijos (ACFO) įsteigtu apdovanojimu už ekologiškumą. ACFO nariai, tokį sprendimą priėmė balsuodami internete, o toks įvertinimas atspindi realią kasdienę patirtį važinėjant elektromobiliu. Šis apdovanojamas, tai dar vienas iš 50 – ties jau laimėtų „Ampera“ prizų, įskaitant ir „Metų automobilis 2012“.

„Ampera“ 111 kW/150 AG elektrinį variklį maitina 16 kWh ličio jonų baterija. Priklausomai nuo vairavimo įpročių ir kelio sąlygų tik elektra varomu agregatu galima įveikti nuo 40 iki 80 km visiškai neteršiant aplinkos. Kai baterijoje lieka kritinis energijos kiekis, automatiškai įsijungia benzininis 1,4 l 63 kW/86 AG variklis, kuris tuo pačiu per elektros generatorių ir toliau krauna bateriją, todėl galima nuvažiuoti daugiau kaip 500 km nesustojant ir nepildant degalų atsargų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų