REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį Seime prezidentė Dalia Grybauskaitė lakoniškai į ministro pirmininko postą  pasiūlė Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą. Kalbėdama Seime, ji nevengė dar kartą užsiminti apie savo poziciją koalicijos atžvilgiu.

Antradienį Seime prezidentė Dalia Grybauskaitė lakoniškai į ministro pirmininko postą  pasiūlė Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą. Kalbėdama Seime, ji nevengė dar kartą užsiminti apie savo poziciją koalicijos atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tai yra svarbi diena Lietuvai", - pradėjo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri patvirtino, kad, remdamasi Konstitucija, Seimui teikia A. Butkevičiaus kandidatūrą į ministro pirmininko postą, nes būtent jo partija per rinkimus surinko daugiausia mandatų ir vienintelė sugebėjo suformuoti daugumą.

REKLAMA

"Su kandidatu į ministrus pirmininkus teko dirbti asmeniškai. Neabejoju, kad šio politiko patirtis bus naudinga užtikrinant ekonominį ir finansinį šalies stabilumą".

D. Grybauskaitė išreiškė viltį, kad būsimasis premjeras į ministrų kabinetą rinks tokius ministrus, kurie sugebės dirbti skaidriai, kompetentingai, "ne atskirų interesų, o visų Lietuvos žmonių labui".

Prezidentė kategoriškai pareiškė, kad laukia lemtingas pasirinkimas: "Socialdemorkatų ir jų lyderio pasirinkimas, skaidri ir atsakinga politika ar susitapatinimas su teisiamųjų suole sėdinčia partija, bus lemtingas visiems. Pirmas išbandymas jau netrukus - balsavimas dėl neliečiamybės panaikinimo nusikaltimais įtariamiems Seimo nariams."

REKLAMA
REKLAMA

"Politinė priedanga teisiamai partijai ir jos atstovams įkaitais paverstų ne tik pačius socialdemokratus, bet ir visą valstybę", - tvirtino D. Grybauskaitė, pridūrusi, kad tikisi, kad A. Butkevičiui užteks principingumo, asmeninių ir dalykinių savybių teikti į ministrus tokius asmenis, kurie nekelia nei moralinių, nei profesinių abejonių.

***

Procedūra

Kaip numato Seimo Statutas, gavęs Respublikos Prezidento teikimą dėl Ministro Pirmininko kandidatūros, Seimas artimiausiame posėdyje suteikia galimybę Respublikos Prezidentui pristatyti pretendentą. Pristačius kandidatūrą, pretendentui suteikiamas žodis (iki 30 minučių), po kurio jis atsako į Seimo narių klausimus (iki 40 minučių).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po to svarstyti Ministro Pirmininko kandidatūrą perduodama Seimo narių frakcijoms. Frakcijos turi teisę su pretendentu suderintu laiku pakviesti jį į savo posėdžius ir užduoti jam klausimų. Frakcijos Ministro Pirmininko kandidatūrą turi apsvarstyti ne vėliau kaip per 2 darbo dienas.

Ne vėliau kaip per savaitę nuo Ministro Pirmininko kandidatūros pristatymo turi būti surengtas kitas Seimo posėdis sprendimui dėl pateiktos kandidatūros priimti.

Mainais balsuos už „darbiečių" neliečiamybės panaikinimą?

Prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė išvakarėse pareiškė, kad viena iš prezidentės iškeltų sąlygų prieš A. Butkevičių teikiant premjeru yra balsuoti už neliečiamybės teisiamiems Darbo partijos Seimo nariams panaikinimą.  

Taip pat skaitykite:

Prezidentės patarėjas: A. Butkevičius Prezidentei pažadėjo balsuoti už „darbiečių" neliečiamybės panaikinimą

Konservatoriai netiki, kad prezidentė premjeru skirs A. Butkevičių?

Šalis be Vyriausybės: scenarijus, kurio Lietuvai nelinkėtų politologai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų