REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugėjant išmaniųjų telefonų žmonės pamažu nuo SMS pereina prie mobiliųjų aplikacijų, kuriomis galima su draugais bendrauti internetu. Iš statistinių duomenų matyti, kad tai ypač būdinga Amerikoje, kur pirmą kartą istorijoje sumažėjo vidutinis išsiųstų žinučių kiekis, tenkantis vienam žmogui.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą atliko telekomunikacijų bendrovė „Chetan Sharma“. Trečiąjį šių metų ketvirtį statistinis amerikietis išsiųsdavo 675 SMS per mėnesį, tai yra 25 žinutėmis mažiau nei per antrąjį ketvirtį. Tokie rezultatai nestebina, kai sužinai, kad daugiau nei pusė telefonų JAV – išmanieji. O jiems juk sukurta begalės nemokamų programėlių, skirtų bendrauti internetu. Pasak „Chetan Sharma“ atstovų, mažėjančius SMS kiekius ima jausti ir telekomunikacijų bendrovės, dėl santykinai pigesnio interneto žmonėms priverstos skaičiuoti mažesnes sąskaitas už paslaugas.

REKLAMA

Galime atlikti trumpą skaičiavimą. Tarkime, kad operatorius SMS yra apmokestinęs 20 centų tarifu. Viena žinutė „sveria“ iki 160 bitų. Tokiu atveju, jei operatoriai norėtų internetą apmokestinti kaip žinutes, vienas megabaitas perduodamų domenų turėtų kainuoti 1 250 litų.

Dar labiau operatoriams neramu dėl to, kad vis daugiau išmaniųjų telefonų gamintojų į kuriamus įrenginius diegia nemokamų žinučių paslaugas. Pavyzdžiui, „Apple“ integruoja „iMessage“, o jį naudodami telefonų savininkai gali realiuoju laiku tarpusavyje susirašinėti nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų