REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reta odos liga sergantis 21-erių metų brazilas žvelgiantiems  į jį atrodo panašus į „centrinės nervų sistemos preparatą“.

REKLAMA
REKLAMA

Visą jo kaukolę dengia savotiškos raukšlės ir odos klostės, dėl kurių atrodo, kad  smegenys yra „išverstos į išorę“, todėl jaunuolis patiria didelį diskomfortą kiekvieną kartą, kai pasirodo viešoje vietoje, rašo lifenews.ru.

REKLAMA

Jaunuolio teigimu, bėdos prasidėjo, kai jam buvo 19 metų. Pirmiausia jis sunerimo dėl to, kad nepaisant jauno amžiaus ėmė plikti. Tačiau iš pradžių brazilas į tai nekreipė didelio dėmesio, nes galvojo, kad tai paveldėta.  Tačiau per metus jo galvos oda susiraukšlėjo.

Reta odos liga sergančio brazilo kaukolė – lyg smegenys (medicaldaily.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Reta odos liga sergančio brazilo kaukolė – lyg smegenys (medicaldaily.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Pasak Brazilijos ligoninės „Hospital Universitario de Santa Maria“ gydytojų, jie ilgai negalėjo nustatyti tikslios diagnozės, ir tik pasikonsultavę su kolegomis nusprendė, kad jaunuolis serga itin reta liga Cutis verticis gyrata.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinu susidomėjo ir kitų šalių gydytojai, tačiau jų išvada brazilo nenudžiugino.

„Aš labai nusiminiau, kai sužinojau, kad mano liga nepagydoma, ir kad man gali padėti tik plastinė chirurgija“, apgailestauja jaunas brazilas, kurį gydytojai įspėjo, kad jie galės ne panaikinti, o tik sumažinti  odos klosčių plotą ir pačias klostes ant jo galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų