REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antrajame Seimo rinkimų ture balsavo trečiadienį, pasinaudodama išankstinio balsavimo galimybe.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovė pakvietė Lietuvos žmones aktyviai dalyvauti rinkimuose ir atsakingai balsuoti.

„Antrasis rinkimų turas yra ne mažiau svarbus negu pirmasis. Esame išrinkę dar tik pusę Seimo. Reikia iki galo atlikti savo pareigą. Kiekvienas turime atsakingai atiduoti savo balsą. Tiems, kas negali prie balsadėžių ateiti sekmadienį, yra kitų galimybių išreikšti savo valią. Viena jų pasinaudojau ir aš“, – Prezidentūros pranešime cituojama prezidentė.

REKLAMA

Antrasis rinkimų turas spalio 28 d. vyks 67 vienmandatėse apygardose. Trys kandidatai – „darbietė“ Virginija Baltraitienė, socialdemokratas Algirdas Butkevičius ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Leonardas Talmontas Seimo nariais tapo jau po pirmojo rinkimų turo. Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje rinkimų rezultatai dėl rinkėjų papirkinėjimo buvo panaikinti, bus surengti pakartotiniai rinkimai.

Antrajame ture vienmandatėse apygardose dėl Seimo nario mandato varžysis 36 Darbo partijos atstovai, 35 konservatoriai, 27 socialdemokratai, 9 „Drąsos kelio“ atstovai, 8 „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatai, po 6 Liberalų sąjūdžio ir LLRA kandidatus, 4 savarankiškai išsikėlę kandidatai, 3 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, 2 Liberalų ir centro sąjungos atstovai.

Rinkimų pirmajame ture, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dalyvavo 52,82 proc. rinkėjų – iš viso 1 mln. 356 tūkst. 930 balso teisė turinčių piliečių.

2008 m. rinkėjų aktyvumas buvo šiek tiek mažesnis – 48,60 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų