REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė D. Grybauskaitė neskubės vertinti sekmadienį vykusių Seimo rinkimų rezultatų iki tol, kol įvyks jų antrasis turas spalio 28-ąją, sakė jos patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio rytą Prezidentės atstovas kalbėdamas „Žinių radijui“ sakė, kad dar tėra išrinkta vos daugiau nei pusė parlamento.

REKLAMA

„Tad skubėti su išankstiniais apibendrinimais būtų truputį neatsakinga. Visų pirma, tebevyksta rinkimų kampanija, ir reikėtų palaukti jos pabaigos, kad sužinotume galutinę Lietuvos žmonių valią“, – teigė M. Lingė.

Pasak jo, Prezidentės vertinimo įrankiai numatyti Konstitucijoje ir jais šalies vadovė aktyviai pasinaudos. Tai bus padaryta naujos kadencijos Seimui susirinkus į posėdį.

„Tačiau visa tai bus ne anksčiau kaip po mėnesio, kai Seimas pradės dirbti, lapkričio viduryje“, – kalbėjo Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai tikslai, kuriuos D. Grybauskaitė keltų naujajai valdančiajai koalicijai, būtų buvusios Vyriausybės darbų tęstinumas, ekonominis stabilumas, atsakinga valstybės finansų politika ir jos tęstinumas, koalicijos požiūris į ilgalaikius strateginius klausimus.

„Mes turime per silpnas tęstinumo darbų tradicijas, tad iš tiesų tęstinumo dalykai turėtų išlikti kaip vienas iš akcentų būsimai Vyriausybei“, – kalbėjo M. Lingė.

Prezidentė taip pat tikisi, kad nauja Vyriausybė įgyvendins Andriaus Kubiliaus nespėtus darbus sveikatos apsaugos, socialinės politikos srityse. Prioritetine sritimi turės būti ir kova su korupcija, Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų