REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Putinas šiomis dienomis laikomas pačiu nemylimiausiu vyru žemėje. KGB nariu jis tapo ankstyvame amžiuje ir nuo to laiko visuomet su šia tarnyba buvo susijęs. Tai tarsi jo religija.

V. Putinas šiomis dienomis laikomas pačiu nemylimiausiu vyru žemėje. KGB nariu jis tapo ankstyvame amžiuje ir nuo to laiko visuomet su šia tarnyba buvo susijęs. Tai tarsi jo religija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarųjų metų karinis ir ekonominis Kinijos kilimas buvo toks įspūdingas, kad mes pamiršome apie Rusijos egzistavimą tarptautinėje „šachmatų lentoje“. Vis tik, būtų išmintinga prisiminti, kad nors Rusija ir nusileido Kinijai ekonominiu atžvilgiu, kariniu – ji kur kas stipresnė nei Kinija ir netgi galingesnė už JAV, rašo „Forbes“.

REKLAMA

Rusija turi didžiausią pasaulyje ginklų rezervą, įskaitant multiraketos „superbombas“, kurių trečdalis yra nutaikytas į Kiniją. Be to, Rusija turi pakankamai „H-bombų“, gebančių padaryti didelę žalą Vakarams.

Vienintelis atsakingas už tokį milžinišką šalies karinių ginklų arsenalą yra Putinas. Nesvarbu ar jis pasivadina prezidentu ar premjeru, atsižvelgiant į tai kaip jam tuo metu patogu, nuo jo rankos priklauso branduolinio ginklo „mygtuko paspaudimas“. Nesvarbu kur jis beeitų, branduolinės jėgos aparatas eina drauge su juo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ir paaiškina, kodėl Putinas yra tokia brangi ikona Rusijoje: jo metinis biudžetas įvertinamas 5 mlrd. JAV dolerių. Manoma, kad jį saugo apie 250 tūkst. slaptosios policijos ir kitų tarnybų apsaugos pareigūnų. Kaip bebūtų keista, tiek pat žmonių saugojo ir Josephą Staliną, jo vadovavimo laikais.

Putino dosjė yra dar vienas ryškus dalykas, primenantis Staliną. V. Putinas savoms reikmėms turi 20 rūmų, vasarnamių, užmiesčio sodybų, kurių kiekviena aprūpinta saugumo priemonėmis. Tiek pat rezidencijų turėjo ir Stalinas. Kai kurie Stalino namai buvo visiškai slapti ir jų adresai, Stalinui esant gyvam, niekada nebuvo atskleisti. Visų Putino rezidencijų adresai yra atskleisti. Žinoma, galimas daiktas, kad ir jis turi slaptų vietų, į kurias galėtų atvykti nenumatytais atvejais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors Stalinas nebuvo ypatingai suinteresuotas prabanga ir turtais (jis, paprastai, miegodavo tiesiog ant sofos) apie Putiną to paties pasakyti negalėtume. Jo prabangi vila, ant Juodosios jūros kranto, yra įvertinta maždaug 1 mlrd. JAV dolerių. Putinas taip pat turi 50 mln. vertės jachtą, daugybę lėktuvų, įskaitant Ilyushin reaktyvinį lėktuvą, kurio vertė siekia apie 18 mln. JAV dolerių. Stalinas, priešingai, turėjo skrydžio baimę ir nė karto nepasinaudojo nė vienu iš jam skirtų keturių reaktyvinių lėktuvų.

Putinas dievina turtus: jis gali pasididžiuoti laikrodžių kolekcija, kuri, kaip manoma, vertinama 600 tūkst. JAV dolerių, ir joje yra laikrodis priklausęs pačiam Marshalui Zhukovui. Laikrodį N. Zhukovas dėvėjo kai atrėmė vokiečių puolimą ir vėliau užėmė Vokietijos sostinę Berlyną.

REKLAMA

Nors Putinas mėgsta pamėgdžioti Staliną, paklaustas ar būdamas tokioje padėtyje jis jaučiasi saugus, jis atsakytų – ne. Štai Stalinas savo laikais jautėsi saugus: jis kontroliavo telefoninės sistemos tinklus, įskaitant slaptus tinklus, naudotus KGB. Net slaptosios policijos vadovui, Lavrenty Beria, buvo neįmanoma paskambinti telefonu apie tai nesužinant bent vienam Stalino apsaugos darbuotojui.

Šiandien tokia komunikacijos monopolija nebeegzistuoja. Potencialūs sąmokslininkai, nusistatę prieš Putiną, gali susisiekti vienas su kitu niekam apie tai nesužinant. Ir jeigu dabartinis Rusijos vadovas bandys suklastoti rinkimų rezultatus, tikėtina, kad jo priešininkai pasikėsins net į jo  gyvybę.

Stalino viešumas buvo kontroliuojamas valstybės, tuo tarpu Putino – žiniasklaidos. Anksčiau ar vėliau savo konkurentų Putinas bus nuverstas nuo. Ir jeigu jis be kovos nepasiduos – tikėtina, kad kova baigsis žmogžudyste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų