REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį perspėjo apie gresiančią „ekonominę ir socialinę katastrofą“, jeigu nedarbas tarp jaunų europiečių ir toliau augs, bei paragino imtis bendrų veiksmų, kad būtų pažabotas rekordinis nedarbas euro zonoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nedarbas euro zonoje rugpjūtį siekė 11,4 proc. Palyginti su liepa, nedarbo lygis išliko stabilus, tačiau per mėnesį darbo neteko dar 34 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Rugpjūtį darbo euro zonoje neturėjo 18,2 mln. žmonių, o tai aukščiausias lygis nuo euro įvedimo 1999 metais. Nuo praėjusių metų pradžios bedarbių skaičius euro zonoje išaugo 2,6 mln. žmonių. Visoje ES darbo rugpjūtį neturėjo maždaug 25,5 mln. žmonių.

„ES institucijos ir vyriausybės, verslo ir socialiniai partneriai turi imtis visų prieinamų priemonių, kad išvengtų prarastosios kartos, kuri būtų ekonominė ir socialinė katastrofa“, - pirmadienį sakė Europos Komisijos atstovas spaudai Jonathanas Toddas.

REKLAMA
REKLAMA

Skolų krizė, kuri 2010 metais prasidėjo Graikijoje, pasklido po euro zoną ir apėmė Airiją, Portugaliją, Kiprą. Daug didesnėje Ispanijoje ekonomikoje verslo pasitikėjimas smarkiai smuko, o kompanijų galimybės kurti naujas darbo vietas labai sumažėjo.

Pirmadienį taip pat pranešta, kad euro zonos gamybos sektoriaus rezultatai rugsėjį buvo silpniausi nuo 2008-2009 metų krizės laikų, nes, nepaisant mažinamų kainų, kompanijoms smarkų smūgį sudavė smukusi paklausa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų