REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar bendrovės „Apple“ pristatytas naujasis išmanusis telefonas „iPhone 5“ ne vienu požiūriu lenkia ne tik ankstesnius  „iPhone“ modelius, bet ir visą eilę konkurentų telefonų. Vis dėlto „iPhone 5“ netapo tikru technologiniu proveržiu, kaip tai tai pavyko 2007 m. padaryti pirmajam „iPhone 5“ modeliui, skelbia „The Wall Street Journal“. Dienraštis išvardijo 6 išmaniųjų telefonų technologines naujoves, kurios jau įdiegtos kitų gamintojų telefonuose, tačiau jų nėra naujajame „iPhone 5“.

REKLAMA
REKLAMA

1. NFC artimojo ryšio mikroschema.

Ši nedideliu atstumu veikianti radijo ryšio technologija leidžia atsiskaityti už paslaugas ar pirkinius vienu telefono mygtuko spustelėjimu. NFC ryšio mikroschemos įdiegtos daugelyje „Android“ ir „Windows Phone“ telefonų modelių, tačiau jų vis dar nėra „iPhone“ telefonuose.

REKLAMA

2. Keitimasis duomenimis vienu prisilietimu.

Ši belaidžio ryšio funkcija, taip pat naudojanti NFC mikroschemą, jau veikia „Samsung Galaxy S III“ išmaniajame ir kituose naujuose „Android“ telefonuose. Prisilietimo metu telefonų savininkai gali apsikeisti nuotraukomis, kontaktiniais duomenis, vaizdo medžiaga ir kitu turiniu. Panaši riboto naudojimo funkcija „iPhone“ telefonuose prieinama tik trečiųjų šalių gamintojų pastangomis.

REKLAMA
REKLAMA

3. Dinaminiai ekranai.

Pagrindiniame „iPhone 5“ ekrane iki šiol nerodomi „widget“ valdikliai, jau seniai tapę „Android“ telefonų ir „Nokia“ išmaniųjų su „Windows Phone“ atributais. Tiesioginis informacijos išvedimas į ekraną be būtinybės aktyvuoti atitinkamas programas (el. pašto, sparčiųjų interneto žinučių, „Facebook“ ir kt.) „iPhone“ telefonuose vis dar nenaudojamas.

4. Telefono ekrano atrakinimas atpažinus šeimininko veidą.

Tokios biometrinės funkcijos „iPhone 5“ taip pat neturi. Jų savininkams teks ir toliau naudotis senais gerais pirštų judesiukais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Iš tikrųjų didelis ekranas.

10 cm „iPhone 5“ ekrano įstrižainė maždaug centimetru didesnė už ankstesniojo modelio, tačiau konkurentai jau pardavinėja telefonus, kurių įstrižainė yra 12,5 cm. Pagrindinio „iPhone 5“ konkurento „Samsung Galaxy S III“ ekrano įstrižainė yra  12 cm, o vaizdo kokybė jame nenusileidžia „iPhone 5“.

6. Belaidis baterijos krovimas.

Ši patogi galimybė kol kas įdiegta tik naujuose „Nokia“ išmaniuosiuose „Lumia 920“ ir „Lumia 820“. „iPhone 5“ dar nesugebėjo atsikratyti kroviklio laido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų