REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas turi nutikti, kad iš pirmo žvilgsnio jokių nepriteklių nepatiriantys, sėkmingai veikiančių didelių įmonių vadovai ryžtųsi kelti prieš save ranką? Žinomų verslininkų savižudybių skaičiai glumina – per pastaruosius metus Lietuvoje mįslingomis aplinkybėmis iš gyvenimo išėjo daugiau nei dešimt įmonių vadovų, kai kurių jų mirtis tebegaubia paslaptys. Vieni savo artimiesiems paliko atsisveikinimo laiškus, kiti – dar daugiau neatsakytų klausimų...

REKLAMA
REKLAMA

Abu verslininkai broliai Bieliauskai gyvenimą baigė savižudybėmis

Šiandien spaudoje pasirodė žinia, kad Elektrėnų savivaldybėje, netoli Vievio esančioje  sodyboje nusižudė bendrovės „Status finansinė pramoninė grupė“ bendrasavininkis Alvydas Bieliauskas. Verslininkas turėjo gana prieštaringą reputaciją. Pranešama, kad verslininkas rastas negyvas paryčiais, policija daugiau įvykio detalių neatskleidžia.

REKLAMA

2006-aisias nusižudė ir velionio brolis Vladas Bieliauskas. 1991 -aisias pradėję verslą broliai užsiėmė prekyba nekilnojamuoju turtu, vertybiniais popieriais, pirko ir pardavinėjo įvairių įmonių akcijas, “Status„ priklausė saugos bendrovė “Ekaba“, Vilniuje atidarytas prestižinis “Faberge“ juvelyrinių dirbinių salonas ir kitas turtas.

V.Bieliauskas praktiškai visą laiką buvo teisėsaugos ir specialiųjų tarnybų akiratyje. Pats verslininkas neslėpė sovietmečiu studijavęs KGB mokykloje Maskvoje ir teigė buvęs KGB pasienio kariuomenės specialiosios paskirties žvalgybos būrio vadu SSRS ir Afganistano pasienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudai paviešinus Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą, kurioje teigta, kad per nekilnojamojo turto agentūrą "Status„ buvo pasisavintas valstybės turtas, privatizuoti KGB konspiraciniai butai. Tuomet atlikę kratas “Status“ ir su ja susijusių bendrovių patalpose VSD pareigūnai rado elektros šoko prietaisų, radijo stočių, neperšaunamų liemenių.

Duona prekiavęs verslininkas darbuotojoms paliko skolas

Šių metų gegužę iš gyvenimo pasitraukė Jonavos turguje duona prekiavęs verslininkas 48 metų Egidijus Daunoravičius. Tiriant verslininko mirties aplinkybes paaiškėjo, kad ilgą laiką E. Daunoravičius su duoną tiekusiomis kepyklomis sudarinėjo fiktyvias sutartis. Vyras tai darė pasinaudodamas savo darbuotojų asmens duomenimis ir padirbinėdamas jų parašus. Taip buvęs darbdavys savo darbuotojoms paliko dideles skolas, siekiančias net iki keliolikos tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po verslininko mirties paaiškėjo, kad apie savo norą pasitraukti iš gyvenimo pastarasis kalbėjęs ne kartą ir net rodęs paliekamus atsisveikinimo laiškus. Tiriant įvykį nebuvo atmesta ir galimos žmogžudystės versija.

Prekybos centro vadovas pasirinko mirtį

2011-ųjų pabaigoje buvo pranešta apie savo noru iš gyvenimo pasitraukusį „Jotvingio" vadovą, „Alytaus prekybos“ generalinio direktoriaus pavaduotoją ir komercijos direktorių Juozą Dapkevičių.

Apie verslą, didėjančią konkurenciją, didžiųjų prekybos centrų įsigalėjimą Alytuje J. Dapkevičius pradėjo kalbėti vienas pirmųjų, rašo „Alytaus gidas“. Kai „Jotvingis" nesutiko užleisti savo vietos ir 1999 metais priešais, kitoje Naujosios g. pusėje, sulaukė pirmojo „Iki“ prekybos centro, verslininkas sakė, kad bus nelengva atsilaikyti. „Jotvingis“ atsilaikė ir net praėjus daugiau nei 10 metų - nebankrutavo.

Apie 25-erius metus atidavęs vadovavimui „Jotvingio" universalinei, pastaraisiais metais J. Dapkevičius rūpinosi ir „Alytaus prekybos“ išgyvenimu - ne viename Alytaus miesto tarybos posėdyje lankėsi dėl žemės nuomos mokesčių sumažinimo.

REKLAMA

Verslininkas nusižudė pareigūnų akivaizdoje

Statybos bendrovės „Mitnija“ vadovas, 59 metų A. Gureckis, nusižudė kratą dariusių policininkų akivaizdoje. Anot Violetos Gureckienės, vyras neištvėrė teisėsaugos ir garsaus koncerno „MG Baltic“ savininko Dariaus Mockaus reketo.

D. Mockus nupirko iš A. Gureckio „Mitnijos“ akcijas, bet vėliau pareiškė jam 77 mln. litų ieškinį dėl neva patirtos žalos. Areštuotas visas šeimos turtas, pasamdyti prokurorai iškėlė baudžiamąsias bylas visiems V. Gureckio šeimos nariams.

REKLAMA

Sutuoktiniai neatlaikė sunkmečio

Kaip spėjama, neatlaikę ekonominio sunkmečio, nusižudė panevėžiečių verslininkų pora Aušra ir Haroldas Nečioniai. Sutuoktiniai artimiesiems paliko laišką, kuriame aiškina, kodėl pasirinko tokią išeitį. Iš gyvenimo pasitraukusių Haroldo ir Aušros Nečionių kūnai buvo rasti Pelkių gatvėje esančioje garažų bendrijoje.

Abu sutuoktiniai vadovavo prekyba langais užsiimančiai bendrovei „Armanas“ – „Hrono“ įmonių grupės atstovybei Panevėžio regione. Vyras buvo verslo įmonės direktorius, žmona – komercijos direktorė. Neoficialiomis žiniomis, bendrovei „Armanas“, kuriai vadovavo nusižudę sutuoktiniai,  buvo paskelbti net trys turto areštai. Firmos, kuriai vadovavo Nečioniai, įstatinis kapitalas 2008 metais buvo 600 tūkstančių litų. Pora savo dviems vaikams paliko atsisveikinimo laišką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niekas apie verslininko ketinimus nenumanė

Verslininkas Alvydas Dirvonas gyveno šiauriniame Klaipėdos pakraštyje esančiame Labrenciškių privačių namų kvartale. Atšventęs savo penkiasdešimtmetį verslininkas buvo rastas su šautine žaizda galvoje savo namo kieme. Kūną rado žmona, o šalia gulėjo ir pistoletas. Iškviesta greitoji pagalba jau niekuo nebegalėjo padėti.

A.Dirvonas jokio priešmirtinio laiško nepaliko ir nors anksčiau buvo užsiminęs, kad gyvenimas ne mielas, niekas į tokios svarstymus rimtai nereagavo. A.Dirvonas maždaug 15 metų dirbo uostamiesčio jūrų krovinių kompanijoje „Klasco„ komercijos direktoriumi ir  buvo Klaipėdos centre prieš keletą metų atidaryto viešbučio „Navalis“ bendrasavininkis. Nei šeimos nariai, nei kolegos teigė negalėję nuspėti, kad A. Dirvonas savo noru išeis iš gyvenimo.

REKLAMA

Trys priešmirtiniai verslininko laiškai

2010-aisias savo noru su gyvenimu atsisveikino Kupiškio politikas Alvydas Mažeikis. Verslininkas prieš save ranką pakėlė savo bendrovės „Kupiškio statyba“ patalpose esančiame darbo kabinete. Po mirties jis paliko tris laiškus - žmonai, vieninteliam sūnui ir bendradarbiams. Nors daugelis manė, kad vyro įkurtas verslas klesti, bet vėliau ėmė aiškėti, kad priimti tokį sprendimą paskatino atsiradusios skolos, verslininkas buvo priverstas įkeisti turtą.

Tais pačiais metais vadovo Kęstučio Mizaro neteko spaustuvę sostinėje valdanti UAB „Grafija“ bei jos antrinė įmonė „Lodvila“. Įtariama, kad 56-ių metų verslininkas gyvybę nutraukė savo noru. Vos prieš kelias dienas vyras buvo grįžęs iš kelionės po Jungtinius Arabų Emyratus. Verslininkas atostogavo su žmona, kuri teigė, nieko įtartino nepastebėjusi. K. Mizaras paliko keletą atsisveikinimo laiškų – žmonai, vaikams ir draugams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų