REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studentai, pretenduojantys gauti kasmetinę „Jaunimo stipendiją“, šiemet pateikė daugiausiai darbų, susijusių su neformaliojo ugdymo galimybėmis elektroninėje erdvėje. Tai leidžia manyti, jog skaitmeninės technologijos artimiausioje ateityje atliks dar svarbesnį vaidmenį ne tik mokyklose ar universitetuose, tačiau ir popamokinės veiklos užsiėmimuose, jaunimo organizacijose, sakoma labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors jauni žmonės yra itin svarbi visuomenės grupė, nuo kurios raidos priklausys mūsų valstybės ateitis, tačiau su jaunimu bei jaunimo veikla susijusių tyrimų Lietuvoje dar trūksta. Antrus metus teikiama „Jaunimo stipendija“ ne tik suteikia galimybę gauti bent dalį tokių tyrimų, tačiau ir padeda suprasti, kokiomis sritimis labiausiai domisi studentai, rengiantys savo pirmuosius mokslinius darbus, o kartu – paskatinti juos šia sritimi domėtis toliau“, – sako Arnas Marcinkus, labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ vadovas.

REKLAMA

Pasak A. Marcinkaus, tik objektyvus situacijos žinojimas leidžia kurti jaunimui aktualius pokyčius, todėl teikiant „Jaunimo stipendiją“ daugiausiai dėmesio skiriama jaunimo situacijos analizei, jaunimo savybių bei raidos tyrimams, jaunimo organizacijoms, įgalinančioms jaunus žmones patiems keisti savo aplinką.

Kartu su fondu „Jauniems“ stipendiją įsteigusios Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentės Loretos Senkutės teigimu, jaunimo tyrimai ypač svarbūs jaunimo ir neformaliojo ugdymo organizacijoms. „Paskutinis išsamus jaunimo situacijos tyrimas atliktas 2007 m. Šiuo metu šie duomenys jau gerokai pasenę, todėl negalime matyti, ar per penkerius metus įvyko reikšmingų pokyčių. Žvelgiant į šiemet gautus darbus

„Jaunimo stipendijai“, akivaizdu, kad skaitmeninė erdvė – tikrai daug aktualesnė nei tuomet“, - sako L. Senkutė.

Į „Jaunimo stipendiją“ šiemet pretenduoja 10 magistro darbų, iš kurių vienas – gaus 1000 Lt vertės piniginę stipendiją. Ekspertų komisijai, sudarytai iš įvairių sričių profesionalų, įvertinus visus darbus, nugalėtojas bus paskelbtas  rugsėjo 19 d., minint jaunimo politikos Lietuvoje dvidešimtmetį, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų