REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionė į Berlyną buvo visiška avantiūra. Nemėgstu autobusų, bet pamačiusi bilietus už 54 litus į abi puses (būna dar pigiau), negalėjau susilaikyti. Ir štai – mūsų kukli ketveriukė jau pakeliui į Berlyną“, – pasakoja kelionių tinklalapio Makalius.lt skaitytoja Viktorija G.

REKLAMA
REKLAMA

Berlynas – viena lankomiausių pasaulio sostinių – turistų vertinamas gan prieštaringai, turiu omeny tai, kad daugelis tiesiai sako, jog nėra ten ką veikti, kad miestas patinka tik tiems, kas domisi istorija, nėra senamiesčio, kvepia karo padariniais... Kvepia, bet dėl šio kvapo čia plūsta minios...

REKLAMA

Bet apie viską nuo pradžių. Kaunas. Popietė. Sėdame į beveik pilną autobusą. Tiesiog privalau paminėti, kad važiavome naujais autobusais su planšetiniais kompiuteriais ant kiekvieno keleivio sėdynės atlošo. Įdomus dalykas. Visi sukišo nosis į ekranėlius ir tik po kokio pusvalandžio atsitokėjome, jog nenorime praleisti laiko kelionėje maigydami ekraną. Pasiimkite į autobusą ausines, galėsite pasižiūrėti filmų ir paklausyti muzinos.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos sostinėje mus pasitiko balandžiai ir gausybė įvairių nuorodų, iškabų ant pilkų autobusų stoties sienų. Internetu rezervavomės nakvynę AVS Hostel & Hotel (kurio adresas – Hohenzollerndamm 57-58. Įsėsti į metro reikėjo Messe Nord/ICC, o galutinė stotelė Hohenzollerndamm). Atvykome apie septintą ryto, tad susigaudyti kas kur – užtruko.

Prieš kelionę buvome skaitę apie dienos viešojo transporto bilietą, kuris galioja grupei iki penkių asmenų, galima persėsti neribotą kartų skaičių. Tad, nieko nelaukę, įsigijome 15 eurų kainavusį bilietą, kurį aktyvavom įeidami į metro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie AVS Hostel & Hotel. Viešbutis kuklus, bet tvarkingas. Kambariai įrengti butuose. Privalumas – kambariai-butai labai erdvūs. Koridorius, didelis vonios kambarys (karštas vanduo bandė rodyti kaprizus, gal dėl momentinio šildymo elektra, tačiau didesnių problemų tikrai nebuvo), virtuvė (kurioje nebuvo puodų, tačiau buvo virdulys, puodeliai, lėkštės, įrankiai), kambaryje stalas su kėdėm, buvo erdvus balkonas su baldais. Keturios atskiros lovos, viena iš jų dviaukštė. Rankšluosčių teko eiti prašyti į registratūrą. Nesigilinom, ar čia visada taip, ar jie bando taupyti, gavome rankšluoščius nemokamai.Viešbučio vieta gera. Susisiekimas patogus, šalia yra maisto parduotuvė, kavinukė su lengvais užkandžiais. Beje, registratūroje galima nemokamai atsigerti kavos ir arbatos.

REKLAMA

Už tris naktis keturiese sumokėjome 124 eurus. Tuo metu tai buvo vienas pigiausių variantų. Tiesa, ieškodami nakvynės buvome susigundę ir kitais viešbučiais, tačiau, įsigilinus, paaiškėdavo, jog į kainą neįskaičiuotas koks nors mokestis. Reikėtų atidžiai perskaityti, kas yra ir kas nėra įskaičiuota į viešbučio kainą.

Į pigųjį viešbutį atvykome itin anksti, tad pasidėję daiktus rakinamame kambarėlyje, išvykome į miestą, bet apie tai vėliau.

Maisto kainos Berlyne nėra itin aukštos. Žinoma, jei norėsite valgyti prabangiuose restoranuose, manau, visur sumokėsite. Parduotuvėse kainos nenustebino, nedaug pamenu, bet keli pvz.: jogurto 250 g indelis – 0,59 euro centų, mocarela sūrio maišelis – 0,99 euro centų. Kavinėje, išties labai gražioje Potsdamo (Potsdamer) aikštėje (apie ją vėliau), 0,5 l alaus atsigersite už 4,20 eurų, pavalgyti galėsite maždaug už 6,90 – 9,90 eurų asmeniui. Porcijos, bent Corroboree kavinėje, pakaks ir vyrui.

Pirmasis įspūdis? „Joks“ – Berlynas didelis, kiek netvarkingas, apipaišytas, bet nėra ko norėti iš stoties rajono. Vėliau pamatėme tai, ko tikrai nesitikėjome – ne kartą nustebome ir dar ne kartą nesusilaikėme nešūktelėje „o, čia Vokietija!“.

Bus daugiau...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų