REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija teigia, kad Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos priimta rezoliucija dėl Sirijos kenkia pastangoms atkurti taiką šalyje, kur nesiliauja kovos, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Maskvos pasiuntinys Jungtinėms Tautoms Vitalijus Čiurkinas žurnalistams sakė, kad rezoliucija yra vienpusiška ir palaiko ginkluotąją opoziciją.

REKLAMA

Tuo tarpu Vakarų pasaulis giria rezoliuciją, už kurią balsavo 133 JT šalys, 12 buvo prieš ir 31 susilaikė. Be Rusijos, penktadienį prieš rezoliuciją balsavo ir Kinija, Kuba, Sirija, Šiaurės Korėja, Baltarusija, Bolivija, Nikaragva, Mianmaras, Zimbabvė ir Venesuela. Tarp susilaikiusių - Indija ir Pakistanas.

Rezoliucija kritikuoja tiek Sirijos prezidentą Bašarą al Asadą (Bashar al-Assad), tiek pačią JT Saugumo Tarybą. Anot Rusijos atstovo, dokumentas „parašytas, tarsi ginkluotoji opoziciją išvis neegzistuotų“.

REKLAMA
REKLAMA

Rezoliucijos tekstą sukūrė Saudo Arabija, kuri atvirai palaiko Sirijos sukilimą prieš prezidentą B. al Asadą. Rezoliucijoje smerkiama tai, kad Sirijos vyriausybė naudoja sunkiuosius ginklus ir neišvedė karių iš civilių teritorijų, kaip buvo reikalaujama pagal JT specialiojo pasiuntinio Sirijai Kofio Anano (Kofi Annan) taikos planą.

Sirijos ambasadorius Jungtinėms Tautoms Bašaras Džafaris (Bashar Jaafari) sakė, kad Saudo Arabija ir rezoliuciją remiantis Kataras bando „tuo pačiu metu ir gesinti, ir kurstyti ugnį“.

Skaičiuojama, kad per beveik pusantrų metų trunkantį konfliktą žuvo daugiau nei 200 tūkst. žmonių, daugiausia - civilių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų