REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maždaug 9 proc. visų socialinio tinklo „Facebook“ vartotojų paskyrų yra netikros arba sukurtos pažeidžiant galiojančias taisykles, informavo „Facebook“ atstovai. Bendras jų skaičius siekia daugiau nei 83 mln.

REKLAMA
REKLAMA

Netikrų paskyrų skaičius nurodomas naujausioje „Facebook“ ataskaitoje, kurią bendrovė privalo kas 3 mėnesius pateikti JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai, skelbia „CNet News“.

REKLAMA

Naujausioje „Facebook“ ataskaitoje skelbiama, kad šių metų birželio mėnesio pabaigoje vidutinis mėnesinis šio socialinio tinklo vartotojų skaičius siekė 955 milijonus. Iš šių paskyrų apie 4,8 proc. yra naudojamos neteisėtai, nes jų savininkai jau turi antrąją „Facebook“ paskyrą. Naudoti daugiau nei 1 asmeninę paskyrą „Facebook“ tinkle draudžia taisyklės.

Pasak analitikų, naujausi oficialūs „Facebook“ duomenys apie netikras paskyras liudija apie didelį jų kiekio šuolį. Antai kovo mėnesį „Facebook“ atstovai pranešė, kad jų turimais duomenimis netikrų arba jau egzistuojančias paskyras dubliuojančių kiekis siekia nuo 5 iki 6 proc. , tai yra, nuo 42,25 iki 50,7 mln. paskyrų. Manoma, kad toks jų šuolis susijęs su pakeistais skaičiavimo kriterijais. Anksčiau „Facebook“ administracija netikromis paskyromis laikė tik tas, kurios dubliavo jau anksčiau sukurtas, o dabar prie jų priskyrė ir paskyras su neteisingai nurodytais duomenimis bei tas, kurios naudojamos kitais būdais pažeidžiant socialinio tinklo taisykles.

Įdomu, kad kai kurie nepriklausomi ekspertai mano, jog ir oficialusis skaičius – beveik 9 proc. netikrų paskyrų – yra nepaprastai sumažintas: esą fiktyvių paskyrų „Facebook“ tinkle turėtų būti bent 20 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų