• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo laiku būdama vienu garsiausi prekės ženklu analoginės fotografijos rinkoje, kompanija „Kodak“ nesugebėjo įsitvirtinti skaitmeninių kamerų rinkoje. Šiuo metu legendinė kompanija „leisgyvė“ stovi ant bedugnės krašo, tačiau vis vien verčia IT industrijos gigantus jos paisyti.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar, kai aukcione pasirodė milžiniškas „Kodak“ patentų paketas, eilė korporacijų kovoja už teisę valdyti jos intelektualinę nuosavybę. Užsitęsusi „Kodak“ agonija privertė IT gigantus formuoti aljansus.

REKLAMA

„Kodak“ patentų apimtis pakankamai didelė ir jie tikrai svarbūs šios rinkos atstovams. Tai parodo vienas faktas: vos 700 patentų iš viso pasiūlyto paketo kompanijai „Kodak“ nuo 2000 m. iki šios dienos atnešė maždaug 3 mlrd. JAV dolerių pelno.

Korporacijos „Apple“, „Samsung“, „Microsoft“, „Google“, HTC, LG ir „Intellectual Ventures“ ketina gauti virš 700 „Kodak“ patentų, kurie susiję su skaitmenine fotografija. Kad būtų išvengta papildomų rizikų aukcione, kompanijos pasiskirstė į aljansus, iš kurių vienoje pusėje – „Google“, „Samsung“, HTC ir LG, kitoje – „Microsoft“, „Intellectual Ventures“ ir „Apple“.

Aukcionas įvyks rugpjūčio 8 d., jis nesiūlys pradinių kainų. Tikimasi, kad patentų paketas, susijęs su vaizdų apdorojimu, kameromis, išmaniaisiais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais, bus įvertintas maždaug 2,6 mlrd. JAV dolerių, tačiau reali kaina gali būti žymiai aukštesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų