REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ketvirtadienį pripažino, kad mažas švedų lėktuvas buvo įskridęs į šalies oro erdvę ir išmėtė šimtus pliušinių meškučių.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip pasiaiškinsite dėl vieno variklio lėktuvo provokacijos, kuris ne tik kirto sieną, bet ir nenubaustas įskrido į Baltarusijos teritoriją?“ – susitikime su kariuomenės vadovybe kalbėjo A. Lukašenka, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

REKLAMA

Tai pirmas kartas, kai Baltarusijos pareigūnai pripažino, jog tokia akcija buvo. Ją surengė Švedijos viešųjų ryšių įmonė „Studio Total“.

Du įmonės darbuotojai liepos 4 dieną praskrido virš Baltarusijos ir išmėtė pliušinius meškučius su šūkiais, kuriuose smerkiama A. Lukašenkos vyriausybės nepagarba žmogaus teisėms, anksčiau pranešė „Studio Total“. Tuomet lėktuvas sugrįžo į kaimyninę Lietuvą.

Anot A. Lukašenkos, oro gynyba žinojo apie nesankcionuotą skrydį, tačiau nedarė nieko, kad užkirstų jam kelią.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos oro gynybos pajėgos anksčiau paneigė, kad į šalies teritoriją buvo įskridęs švedų lėktuvas, ir pavadino šią istoriją provokacija.

Incidento tyrimas baigtas, o „sprendimai dėl kadrų“ bus priimti ne vėliau nei pirmadienį, teigė prezidentas.

Baltarusijos slaptosios tarnybos kiek anksčiau buvo sulaikę interneto portalo redaktorių, kuris pranešė apie meškučių akciją, ir nekilnojamojo turto agentą, padėjusį švedams iš „Studio Total“ išsinuomoti butą Minske.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų