REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusė į Lietuvą automobilio slėptuvėje bandė įvežti kontrabandinių cigarečių. Ją sulaikė Eišiškių kontrolės punkte dirbę pasieniečiai, todėl dabar užsienietei gresia tūkstantinė bauda ir netekti automobilio.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės  pareigūnai Eišiškių pasienio kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos vykusį automobilį „Volkswagen Passat“ ir jį vairavusios 43 metų Baltarusijos pilietės dokumentus.

REKLAMA

Pasieniečiai moters paklausė, ar ji negabena nieko draudžiamo. Moteris užtikrintai atsakė, kad ne, tačiau profesinė nuojauta pasieniečiams pakuždėjo ką kita. Buvo nuspręsta automobilį detaliau patikrinti netoliese esančioje Purvėnų užkardoje.

Čia pasieniečiai aptiko, kad automobilio degalų bakas yra perdarytas jį atskiriant pertvara. Mažesniojoje dalyje tilpo 10 litrų degalų, o didesnioji buvo prikimšta cigarečių pakelių. Iš viso VSAT pareigūnai iš bako ištraukė 550 pakelių cigarečių „Viceroy“ su Baltarusijos banderolėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje baltarusei pradėta administracinės bylos teisena. Bylos medžiagą pasieniečiai nagrinėti perduos Šalčininkų rajono apylinkės teismui. Baltarusijos gyventojai gresia nemaža lietuviška bauda –nuo 5 iki 10 tūkst. litų. Be to, teismas gali konfiskuoti jos vairuotą 1994 m. laidos „Volkswagen Passat“.

Užsienietę po apklausos pasieniečiai paleido. Cigaretės ir automobilis saugomi Purvėnų užkardoje.

Kontrabandinės cigaretės buvo paslėptos automobilio bake (nuotr. VSAT)Kontrabandinės cigaretės buvo paslėptos automobilio bake (nuotr. VSAT)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų