REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Referendumas dėl atominės elektrinės statybų kartu su Seimo rinkimais greičiausiai bus, nes dalis valdančiųjų muistosi ir žada šią idėją palaikyti. Opozicija prieš lemiamą balsavimą jau telkia jėgas ir sėkme neabejoja, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Poryt Seime vyksiantis balsavimas gali sudrumsti premjero Andriaus Kubiliaus ramybę – tikimybė, kad Seimas balsuos už referendumą kartu su parlamento rinkimais, – vis didesnė.

Konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma aiškina, kad jų frakcija šiuo klausimu bus vieninga, tačiau koalicijos partnerių pozicija jam kelia nerimą.

REKLAMA

„Tie, kurie laikosi elementarios logikos, turi suprasti, kad, jau priėmus sprendimus Seime dėl atominės elektrinės, dėl strateginio investuotojo, dar kartą klausti nėra prasminga ir kainuotų nemažai. Pas mus frakcijoje gal tik keli žmonės balsuotų prieš“, – save ir kitus ramino J.Razma.

Valdančios koalicijos partneriai liberalai vėl siūlo daryti keistą manevrą – Seimui apsispręsti dėl referendumo balsuoti vėliau, kai bus aiškios elektrinės statybos sąlygos, finansavimo klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes vėl esame pateikę pasiūlymą. Jei mūsų pataisai nebus pritarta, balsuosime prieš nutarimą dėl referendumo jau šį rudenį. Iš mūsų frakcijos bus gal du nariai už“, – prognozavo vienas valdančiųjų, Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Kaip rašoma „Kauno dienoje“, svarbiausius atominės elektrinės įstatymus palaikę ir taip lemiamą A.Kubiliui bei koalicijai balsavimą išgelbėję Viktoro Uspaskicho Darbo partijos atstovai balsuos už referendumą, o E.Masiulio frakcijos idėjos balsavimą atidėti nepalaikys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turime nuoseklią poziciją ir jos laikysimės. Manome, tauta turi apsispręsti svarbiausiais klausimais. Nematau prieštaravimo, kad balsavome už įstatymus, susijusius su atomine elektrine, o dabar palaikome referendumą“, – kalbėjo Darbo partijos frakcijos seniūnas Seime Vytautas Gapšys.

2–4 mln. litų galėtų kainuoti surengti referendumą, jeigu jis vyktų kartu su Seimo rinkimais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų