REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdamos sudaryti galimybę jaunimui geriau susipažinti su susisiekimo srities veikla ir įgyti pirminės darbo patirties, Susisiekimo ministerijos reguliavimo srities įmonės ir įstaigos kasmet numato priimti į praktiką daugiau kaip 800 studentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaunam žmogui sėkminga praktika padėtų ateityje ieškant darbo, taip pat leistų geriau suvokti siekius baigus studijas. Be to, tai yra galimybė populiarinti valstybės tarnybą tarp jaunimo ir skatinti siekti karjeros transporto ir kitose įmonėse“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Ministro teigimu, praktiką atliekantys studentai padeda atlikti įvairias darbo užduotis ir suteikia naujų idėjų. Tuo tarpu studentams tai puiki galimybė tobulėti ir įgyti darbo patirties. Dalis studentų, atlikusių praktiką, grįžta į Susisiekimo ministeriją arba į jos reguliavimo srities įmones kaip nuolatiniai darbuotojai.

Susisiekimo ministerija yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su Vilniaus Gedimino technikos universitetu, Kauno technologijos universitetu ir Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutu. Ministerijoje praktiką kasmet atlieka keliolika studentų.

Iš Susisiekimo ministerijos reguliavimo srities įmonių daugiausia studentų, net apie 600, kasmet į praktiką priima AB „Lietuvos geležinkeliai“. Apie 50 studentų kiekvienais metais priima Klaipėdos valstybinis jūrų uostas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų