REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje darbuotojai su aukštuoju išsilavinimu 2010 m. vidutiniškai per mėnesį uždirbo 2820 litų, rodo 2010 m. darbo užmokesčio struktūros statistinio tyrimas, atliktas Statistikos departamento.

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra 41,9 proc. daugiau už vidutinį mėnesinį bruto darbo užmokestį šalies ūkyje, 1,6 karto daugiau už aukštesnįjį išsilavinimą turinčių darbuotojų uždarbį (1786 Lt) ir 2 kartus daugiau už vidurinį išsilavinimą turinčių darbuotojų uždarbį (1380 Lt).

REKLAMA

Iš aukštąjį išsilavinimą turinčių darbuotojų daugiausia uždirbo vadovai ir specialistai – atitinkamai 3815 ir 2719 litų. Vadovai su aukštuoju išsilavinimu vidutiniškai per mėnesį uždirbo 35,3 proc. daugiau nei visi darbuotojai, turintys aukštąjį išsilavinimą, 3 kartus daugiau nei vidurinį išsilavinimą turintys vadovai ir 1,7 karto daugiau nei vadovai su aukštesniuoju išsilavinimu.

Darbo užmokesčio struktūros statistinį tyrimą Statistikos departamentas atlieka nuo 2002 m. kas ketveri metai, remiantis Europos Sąjungos teisės aktais, reglamentuojančiais šį tyrimą. Tyrimo tikslas –  nustatyti darbuotojų darbo užmokestį pagal darbuotojo charakteristikas: lytį, amžių, profesijas, darbo stažą įmonėje, išsilavinimą bei pagal įmonių, kuriose darbuotojas dirba, charakteristikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų