REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Utenoje ir kai kuriose kitose šalies vietovėse praūžus smarkioms vasaros audroms ir liūtims, draudimo bendrovės jau skaičiuoja gyventojų patirtus nuostolius. Jie, anot draudimų ekspertų, gali siekti nuo kelių šimtų iki keliasdešimt tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos draudimas“:  didžiausia užregistruota žala siekia 16 tūkst. litų

Draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ ekspertai prognozuoja, jog savaitgalio audros nuostoliai sieks 120 tūkst. litų. Žalų skambučių centras pirmadienio rytą sulaukė maždaug 1,5 karto daugiau pranešimų nei įprastą pirmadienį.

REKLAMA

„Per dvi ryto valandas jau registravome 37 žalas, joms atlyginti rezervavome 55 529 litų. Škvalai ir audros šį kartą nepalietė labai tankiai gyvenamų vietovių – didesnių miestų, atakavo lokalias zonas, daugiausiai Utenos mieste. Todėl prognozuojame, kad gyventojams pavyko išvengti itin didelių nuostolių“, - komentavo AB „Lietuvos draudimas“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Dažniausia šį rytą registruojama žala – stipraus vėjo ir nuvirtusių medžių apgadinti pastatai, pastatų stogai, kiti elementai. Taip pat gyventojams dėl žaibo iškrovų sudegė buitinės technikos prietaisai. Draudikai registravo keletą pranešimų dėl ant automobilių užvirtusių ir juos suniokojusių medžių.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia „Lietuvos draudimo“ užregistruota žala siekia 16 tūkst. litų, šiuo atveju užvirtęs medis apgadino pastato stogą ir namo vidų. Mažiausias nuostolis – 170 Lt - jau yra atlygintas, gyventojui telefonu pranešus apie nuo jo pastato stogo nuplėštus kelis šiferio lapus ir sutarus, kad nuostolis bus nedelsiant pervestas į gyventojo banko sąskaitą.

Apie audros nuostolių padarinius draudikams pranešė gyventojai iš Marijampolės raj. Daukšių, Lazdijų raj. Saltininkų ir Raganavo bei Krosnos, Šilalės, Šilutės, Šakių ir Vilkaviškio rajonuose esančių kaimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ergo“ :  savaitgalio audros nuostoliai – iki 500 tūkst. litų

Draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ per kelias valandas registruotoms klientų audros žaloms padengti jau rezervavo 100 tūkst. litų. Pranešimų skaičius sparčiai auga, bendrovė prognozuoja, kad turto ir kasko draudimo bendri nuostoliai sieks daugiau kaip 500 tūkst. litų.

Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius sakė, kad pranešimų apie savaitgalį siautėjusios audros sukeltus nuostolius daugiausiai sulaukiama iš Šilutės, Lazdijų, Vilniaus, Alytaus, Utenos bei Kauno miestų.

„Klientai, apsidraudę turto draudimu, kreipiasi dėl vėjo nuplėštų stogų ar jų dalių. Itin didelę žalą registravome Kaune, kuomet audra nuo gamybinio pastato nuplėšė dalį stogo, išgriovė dvi sienas ir apgadino langus“, – pasakoja draudimo ekspertas. Draudimo bendrovės skaičiavimais, vidutiniškai klientų patiriama žala sudaro apie 5 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų