REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutiniame pavasario sesijos posėdyje parlamentarai ne tik priiminėjo įstatymus, bet ir svaidėsi kaltinimais, o kai kurie atviravo, kaip valdantieji priima sprendimus.  Posėdžio pirmininkui teko raminti, o Seimo personalui – skirti į atlapus vienas kitam kimbančius Petrą Gražulį ir Paulių Saudargą.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniame šios sesijos posėdyje tvirtinant naują Aplinkos komiteto pirmininką kilo aistros – opozicijai atstovaujantis Egidijus Klumbys reikalavo klausimą atidėti, nes grupė parlamentarų kreipėsi į Etikos komisiją, kad ši ištirtų, ar nebuvo pažeistas statutas balsuojant dėl komiteto pirmininko Jono Šimėno atstatydinimo ir jo įpėdinio konservatoriaus Justino Urbanavičiaus paskyrimo.

REKLAMA

„Tada kelkim visus įstatymus, kuriuos mūsų komitetas teikė Seimui kaip apsvarstęs ir tada kalbėkim, kad jie visi buvo priimti neteisėtai. Neišradinėkim čia kažkokio dviračio, žinom, kad taip visuose komitetuose dirbama“, – kalbėjo Mišrios grupės narė Aurelija Stancikienė.

Kadais prisidėjęs prie Krikščionių demokratų atkūrimo Petras Gražulis apkaltino konservatorius skaldymu.

„Noriu kalbėti iš esmės, ponai konservatoriai: nuo pat Krikščionių demokratų partijos atsiradimo jūs skaldėte, infiltravote žmones, draskėte šitą partiją. Taip, ponas Saudargai, tavo tėvas daugiausiai prisidėjo prie partijos pardavimo už EP vietą. Taip, aš tau tą galiu pasakyt“, – karščiavosi frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo raminti priėjo pats konservatorius Paulius Saudargas. Šį P. Gražulis pastūmė. Skirti parlamentarų atskubėjo Seimo personalo atstovas.

„Petrai, tu tas buvai, kuris ne tris kartus išsižadėjai partijos, skaldei, draskei, kada nusilpo tavo įtaka partijoje, trenkei durimis ir išėjai. Būk geras, nesakyk taip prieš rodydamas į kitą, nusiplauk pirštą“, – į P. Gražulio kalbas reagavo Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos narys Petras Luomanas.

Išvakarėse Jonas Šimėnas pareiškė, kad jo galvos pareikalavo Mėgėjiškos žūklės įstatymo pataisas vetavusi Prezidentė. Šiandien J. Šimėnas pateikė naują sąmokslo prieš jį versiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įvyko negražus dalykas. Manau, kad mano atstatydinimas buvo suorganizuotas neatsitiktinai, tai sutapo su suinteresuotų asmenų susitarimu. Ir tas susitarimas susijęs su tuo, kad komitetas ir Seimo Pirmininkė buvo gavusi AB „Ketonas“ skundą dėl A. Stancikienės mamos statybų Kuršių nerijoje“, – sakė J. Šimėnas.

Savo tiesą pateikė ir neseniai iš konservatorių frakcijos pasitraukusi A. Stancikienė.

„Tai melas, už kurį aš J. Šimėnui atleidžiu krikščioniškai, tegul gyvena ramiai ir tegul atostogauja ramiai. Tiesiog žmogus parodė tokį visiškai supuvusį veidą, man labai gaila. Jis komitete atstovaudavo savo šeimos interesams, susijusiems su biokuro verslu“, – kalbėjo A. Stancikienė.

REKLAMA

„Truputį pagalvokime ir baikime trypti vienas kitą“, – kolegas ramino Tėvynės Sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos narys Evaldas Jurkevičius.

Šiandien priimtas naujasis Žvalgybos įstatymas, sugriežtintos baudos už nelegalų darbą, leista neberiboti valstybinių pensijų dirbantiems, taip pat leista darbdaviams sudaryti terminuotas darbo sutartis su įdarbintaisiais naujai  įsteigtose vietose. Prezidentės vetuotas Mėgėjiškos žvejybos įstatymas atidėtas iki rudens. Tačiau liepos 16-ąją Seimas turės vėl rinktis į vienos dienos neeilinę sesiją, kurioje spręs dėl referendumo atominės elektrinės klausimu.

J. Lapėnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų