REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas didesnių daugiabučių renovacijos stabdžių – socialines pašalpas bei įvairias kompensacijas gaunantys asmenys, sakė Aplinkos apsaugos ministras Gediminas Kazlauskas ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, socialiai remtini žmonės gauna dideles kompensacijas už įvairias išlaidas ir sąnaudas, todėl įtikinti juos, kad renovacijos reikia, sunku.

REKLAMA

„Nepaisant to, kad renovacijos kaštai socialiai remtiniems žmonėms yra kompensuojami 100 proc., žmonės nenori renovacijos, nes tokiu atveju praras visas išmokas“, – aiškino ministras.

Anot jo, kaip paskatinti prisijungti prie renovacijos programos tų daugiabučių, kuriuose daug socialiai remtinų asmenų, gyventojus, yra politinis klausimas.

„Mes siūlėme daryti pereinamąjį laikotarpį, pavyzdžiui, tris ar penkis namus, per kuriuos žmonės turėjo renovuoti daugiabučius, o neįvykdžius renovacijos per tą laikotarpį, gaunamos kompensacijos bus tik vienokios, o ne neriboti dydžio, ne taip, kaip dabar“, – pasakojo G. Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomonei pritarė ir Druskininkų meras, Savivaldybių asociacijos pirmininkas Ričardas Malinauskas, tvirtindamas, kad svarbu atskirti, kam kompensacijos ir parama reikalingos iš tiesų, o kas ja paprasčiausiai piktnaudžiauja.

„Tokių piktnaudžiaujančių – šimtai tūkstančių. Net jeigu aš nusipirkčiau prabangų butą čia pat, Konstitucijos prospekte, ir išnuomočiau jį žmogui, kuriam pajamos leidžia gauti kompensaciją, jis ją gautų, nors gyventų prabangiame bute“, – ironizavo jis.

Anot G. Kazlausko, priemonių problemų sprendimui yra, tačiau jas vykdyti reikia ryžto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų