REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo laikinoji tyrimo komisija, sprendžianti dėl teisėjos Neringos Venckienės teisinės neliečiamybės, Seimui pritarus, trečiadienio popietę pratęsė darbą už uždarų durų. Nors buvo planuota, kad posėdis vyks 15 val., tačiau jis dėl energetikos klausimų buvo perkeltas į pavakarę.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien komisijos nariai į Seimą pakvietė prokurorą Žydrūną Radišauską, kuris parlamentarus turėtų supažindinti su Generalinės prokuratūros pateiktais duomenimis.

REKLAMA

Uždaras posėdis prasidėjo laiku. Šįkart N. Venckienę palaikančių žmonių tiek Seime, tiek jo prieigose nematyti. Nors dar per pietus jie žadėjo bandyti patekti į uždarą posėdį. O išvakarėse net pasirašė prašymą neleisti daryti uždarų posėdžių.

(Papildyta 20:40 val.)

Po tris valandas užtrukusio posėdžio Seimo narys Naglis Puteikis išėjo labai nusivylęs: „Praktiškai tos valandos praėjo veltui. Prokuroras atnešė labai nekokybišką vaizdo medžiagą, kurioje nieko nesimatė ir nieko nesigirdėjo. Nepamatėme, kaip N. Venckienė trenkia tam sambo vicečempionui. Vietoj to pateikti iškarpyti vaizdai. Nesitikėjau, kad šis Seimas gali taip žemai nusiristi.“

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras pridūrė, kad prokuratūra šaiposi iš Seimo. „Stebėjome televizijų reportažus. Prokuroras į daugelį klausimų nieko neatsakė, nes ne jis yra atsakingas už tyrimą. Kam tada siųsti tokį prokurorą į Seimą?“ – ironizavo N. Puteikis. Seimo narys apibendrino, kad visi vaidina kažkokį spektaklį ir tą daro labai blogai.

„Uždaviau klausimą, ar N. Venckienės ištartas žodis „jie“ reiškia tuos tris konkrečius teisėjus, o ne visą teisėtvarkos sistemą. Bet atsakymo neišgirdau. Medžiagos mums neparodė, nes greičiausia bijo, kad pamatysime tą paslaptingą antklodėlę. Šis posėdis buvo tikras laiko gaišimas“, – piktinosi N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, susitarę komisijos nariai neleido pasikviesti kito prokuroro ir apskritai kreiptis dėl trūkstamos medžiagos: „Jeigu jokios medžiagos nebegausime, tai kam dar tempti tą savaitę. Tas septynetas yra apsisprendęs. Atskiros nuomonės pateikti negalime, net klausimų užduoti negalėjome. Kažkokia diktatoriška komisija“, – pokalbį pabaigė N. Puteikis.

(Papildyta 20:15 val.)

Po komisijos posėdžio išėjęs prokuroras nėrė tiesiai pro žurnalistus ir į jokius klausimus atsakyti nesutiko. Jis tik paneigė, kad Seimo nariams rodytuose įrašuose buvo užfiksuotas mergaitės perdavimas motinai L. Stankūnaitei – pasak Ž. Radišausko, komisijai pateikta tik ta medžiaga, kur matyti N. Venckienės rodoma nepagarba teismo sprendimui.

REKLAMA

(Papildyta 19:20 val.)

Praėjus beveik dviem valandoms, komisijos nariams pagaliau pavyko peržiūrėti prokuroro pateiktą vaizdo medžiagą. Padarę 5 min. pertrauką jie vėl grįžo į slaptą posėdį. Toliau ketinama užduoti klausimus prokurorui. Posėdis turėtų tęstis iki 20 val.

Per pertrauką Naglis Puteikis teigė, kad jiems buvo pateiktas vaizdų vinigretas. „Kitaip to įvertinti ir pavadinti negalėčiau. Akivaizdžiai matomas tam tikrų asmenų nusiteikimas. Niekas nesikeičia“, – trumpai situaciją apibūdino N. Puteikis.

REKLAMA

Tuo tarpu komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius žurnalistams pakartojo, kad sprendimo šiandien nebus. Pasiteiravus, kokie įspūdžiai peržiūrėjus filmuotą vaizdo medžiagą, E. Jurkevičius nukirto, kad „įspūdžiai kaip ir visų Lietuvos piliečių“. „Nesusidarėme nuomonės, nes be vaizdo medžiagos dar buvo pateikti dokumentai, kuriuos perskaityti prireiks laiko. Dar tikrai neapsisprendėme dėl N. Venckienės. Bet per savaitę tikimės, kad pavyks tą padaryti“, – pabrėžė E. Jurkevičius.

(Papildyta 18.30 val.)

Praėjus pusvalandžiui parlamentaras Naglis Puteikis žurnalistams sakė, kad komisijos posėdis įstrigo, nes dėl techninių kliūčių Seime negalima peržiūrėti nei vieno vaizdo įrašo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balsas.lt primena, kad būtent šį trečiadienį Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl sutikimo teisėją N. Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę turėjo baigti savo darbą. Tačiau komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius dar anksčiau teigė, kad tikriausiai teks prašyti Seimo dar pratęsti terminą.

Trečiadienio popietę E. Jurkevičius įregistravo pataisą, kad komisijos darbas būtų pratęstas savaitei, iki birželio 27 dienos. Iki šiol Seimo laikinosios tyrimo komisijos posėdyje dalyvaudavo ir gausiai susirinkę N. Venckienės rėmėjai. Primename, kad antradienį nepatenkinta jų replikomis liberalė Dalia Kuodytė pasiūlė kreiptis į Seimą ir paprašyti, kad komisijos posėdžiai būtų uždari.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų