• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

21-erių savo verslą pradėjęs Ajazas Ahmedas šiandien – didžiausios pasaulyje skaitmeninės agentūros AKQA vadovas. Pirmą kartą lankydamasis Lietuvoje, progreso konferencijoje LOGIN, A. Ahmedas pasidalijo septyniomis paslaptimis, kaip verslą reikėtų pritaikyti prie skaitmeninio pasaulio pokyčių ir nepasimesti.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi pokyčiai šiandien ateina labai greitai, technologijos veržiasi į priekį ir verslas privalo prisitaikyti prie tokios dinamikos“, – sakė jis, savo patirtį sudėjęs kartu su bendražygiu Stefanu Olanderiu, „Nike“ skaitmeninio sporto padalinio viceprezidentu.

REKLAMA

„Dinamiškame skaitmeniniame pasaulyje nesvarbu, kas tu esi ar koks geras tu buvai vakar. Tobulėti reikia nedelsiant, laukimas – žudo“, – sakė A. Ahmedas ketvirtadienį prasidėjusiame renginyje.

Anot jo, norintys prisitaikyti ir nepasimesti pokyčiuose, pirmiausia privalo jausti aistrą, galinčią atnešti naudą, technologijoms ir inovacijoms. „Pokyčiai neretai suvokiami kaip grėsmė. Tačiau verslininkui tai – oras“, – A. Ahmedas citavo verslininko Richardo Bransono mintį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog imkitės inovacijų ir diekite jas, tada siekite geresnių rezultatų. Juk inovacijos iš esmės yra eksperimentavimas“, – drąsino AQKA vadovas. Jo nuomone, neretai pradedantieji paprasčiausiai daug kalba apie inovatyvius dalykus, kurių galėtų imtis, tačiau nesiryžta to daryti iš tiesų.

Startuoliams jis linkėjo megzti prasmingus ryšius, nes tai – geriausia reklama, ir nepamiršti, kad pradedančio kelias negali būti itin patogus. „Patogus gyvenimas verslininkui yra greitkelis į vidutinybes. Būkite drąsūs ir niekada neatsiprašinėkite už tai, ką darote“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto A. Ahmedo nuomone, netgi itin sparčiai vystantis technologijoms, nedera pamiršti žmogiškosios prigimties. „Didžiuokitės, jei savo pastangomis galite paversti žmonių gyvenimą lengvesnį, turtingesnį ir linksmesnį“, – šypsojosi AQKA vadovas.

Vienas svarbiausių patarimų, kuriuos A. Ahmedas davė pradedantiesiems verslininkams, tai išsikelti tikslus, didesnius nei jie patys. „Sukurkite kažką tokio, kas pergyventų jus, kas taptų bendruomenės dalimi“, – linkėjo verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų