REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trimatis vaizdas šiandien toks populiarus, kad sunku įsivaizduoti, koks dar prietaisas, kuris mums ekrane parodys trimatę realybę, netrukus bus sukurtas. Tiesa, trimatį vaizdą turėti namuose siūlo įvairių televizorių gamintojai, tačiau bent po kartą įsidėti 3D į kišenę yra pasiūlę ir keli mobiliųjų telefonų gamintojai. Šitaip ITbase.lt „bandymų stovykloje“ atsidūrė LG kurtas „Optimus 3D“ išmanusis telefonas.

REKLAMA
REKLAMA

Techninės savybės

„LG Optikus 3D“ išmanusis telefonas yra pakankamai sunkus – sveria net 168 gramus. Žinoma, toks svoris pateisinamas, mat prietaisas turi blykstę ir dvi integruotas kameras, gebančias fotografuoti 5 milijonų taškų raiška, o filmuoti netgi „Full HD“ kokybe (30 fps) (jeigu filmuosite 3D vaizdą, įrašas bus mažesnės, HD kokybės).

REKLAMA

Operacinė sistema čia – neįmantri ir sutinkama daugelyje išmaniųjų įrenginių: „Android“. Vos pasirodęs mobilusis buvo su 2.2 „Froyo“ versija, tačiau šiandien jis atsinaujinęs iki gerokai šviežesnių.

Ekranas yra 4,3 colio dydžio, taškų colyje tankumas – 217. Palaikoma raiška: 480x800. Tvirtumą užtikrina „Corning Gorilla Glass“.

Telefonas turi 3,5 mm ausinių jungtį, USB 2.0 ir HDMI jungtis (kartu, beje, yra ir HDMI laidas, todėl padarytus kadrus ir užfiksuotus vaizdus galėsite peržiūrėti televizoriuje pasirinkę 2D ar 3D formatą).

REKLAMA
REKLAMA

Spartų veikimą užtikrina „Dual Core“ 1 GHz procesorius bei 512 MB operatyviosios (RAM) atminties, veikiančios „dual chanel“ principu. Baterija, kuri yra 1500 mAh talpos, telefoną „gyvą“ išlaikys labai standartiškai – ne daugiau dviejų parų. Vidinė 8 GB telefono atmintis plečiama iki 32 gigabaitų.

Trimatis vaizdas

Būsim nuoširdūs – kaip ir daugelį kitų išmaniųjų telefonų, išmaniuoju telefoną padaro ne 3G ryšys, kaip sako reklama, o operacinė sistema (OS) ir papildomos programėlės. Jei teko naudotis keliais skirtingais telefonais, turinčiais tą pačią OS, suprantate, kad esminių skirtumų tarp jų kaip ir nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„LG Optimus 3D“ yra tas telefonas, kuris nepaisant „Android“ operacinės sistemos ir „LG“ sukurtos truputį kitokios nei visur aplinkos, turi unikalių savybių. Kitaip tariant, tai trimačio vaizdo galimybė, masinantį didžiąją dalį šio telefono pirkėjų.

Telefone rasite visą trimatį meniu, galimybę fotografuoti ar filmuoti trimačius vaizdus, žaisti trimačius žaidimus. Visa tai iš tiesų atrodo įspūdingai, tačiau svarbu telefoną laikyti tinkamu kampu, priešingu atveju matysite tik susiliejusius, neaiškius vaizdus. Dėl šios priežasties norint kažką žiūrėti su kitais, teks suglausti galvas.

REKLAMA

Vertėtų atkreipti dėmesį ir į nuolat rodomus perspėjimus, kad pajutus galvos svaigimą, skausmą, akių nuovargį, pykinimą 3D vaizdus vertėtų išjungti, o telefoną apskritai padėti į šalį. Nors vienam iš bandžiusių šį „LG“ modelį bloga, nebuvo, kiti, visgi, retkarčiais juto nemalonius pojūčius.

Didžiausia bėda ta, kad norėdami pasižiūrėti, ką nufilmavote ar nufotografavote ne telefone, turėsite ieškoti specialius formatus suprantančių prietaisų ar programų: vaizdo įrašai daromi įprastu mpeg–4 formatu, o nuotraukos – jps. ITbase.lt net įsidiegus specialią programą nepavyko kompiuteryje peržiūrėti 3D nuotraukų. Vaizdo įrašus įprastuose prietaisuose matysite skeltus į dvi dalis, tačiau televizorius, suprantantis 3D formatą, parodys tai, ką norėjote. Trimatį vaizdą supras ir YouTube, tačiau kaip jį pamatysite jūs – klausimas. Galbūt, jei turėsite specialius akinius, pavyks pamatyti ir „gilų“ vaizdą YouTube paskyroje.

REKLAMA

Ar verta išsiskirti?

Išsiskirti kažkuo daugiau, ne tik trimačiu vaizdu, „Optimus 3D“ modeliui vargu ar pavyks. Visos jo savybės itin standartinės: vidutiniškai fotografuojanti kamera, apie dvi paras atlaikantis akumuliatorius, jautriai į prisilietimus reaguojantis ekranas, „Android“ operacinė sistema... Galima būtų vardinti ir vardinti. Tačiau kitas klausimas – ar šiam modeliui reikia išsiskirti? Ypač, kai rinkoje analogiškų konkurentų, galinčių pasiūlyti įsimesti į kišenę trimačius vaizdus, kol kas vos penki, o 60 proc. jų – mažai kam žinomų ar jau išblėsusių technikos žvaigždžių gaminiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien telefono kaina svyruoja apie 1300–1400 litų. Tai, palyginus, brangus žaislais. Žaislu „Optimus 3D“ vadiname todėl, kad vargu ar vien dėl trimačio vaizdo galimybės verta išleisti apvalią sumelę pinigų – tą, greičiausiai, ryšis daryti tik madų besivaikantys jaunuoliai ir paaugliai.

Šio teksto autorė kartu su bendraminčiais rašo technologijų tinklaraštį www.ITbase.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų