REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 metai įsibėgėjo, krizė ir toliau šiepia dantis, nerimstančios masės gatvėse reikalauja teisingumo, euro zona eižėja, o po Graikijos saule neonaciai sėkmingai mojuoja vėliavomis. Ta proga „Business Insider“ prisimena brangiausius ir ekstravagantiškiausius praėjusių metų pirkinius.

24. Pernai XVIII amžiaus rašomasis stalas parduotas už 5,68 mln. JAV dolerių tapo brangiausiu Amerikos biuro baldu.

23. Pernai prekyba vyko ne tik tikrovėje, bet ir virtualiame pasaulyje. Internetinio žaidimo „Entropia Universe“ gerbėjas už 6 mln. JAV dolerių įsigijo virtualią planetą „Calypso“. Šis pirkinys tapo brangiausiu virtualios erdvės istorijoje. Ankstesnis rekordas priklausė virtualiam klubui, kurį žaidėjas įsigijo už 600 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

22. Seniausias sidabrinis JAV doleris buvo parduotas už 7,85 mln. JAV dolerių ir tapo brangiausia kada nors parduota moneta. Moneta buvo nukaldinta 1794 metais.

REKLAMA

21. Meno prekeivis ir paukščių mylėtojas iš Londono už 11,5 mln. JAV dolerių įsigijo originalų Johno Jameso Audubono knygos „Amerikos paukščiai“ leidimą. Knyga sukurta XIX amžiaus pradžioje.

20. Dubajuje įsikūręs „Emirates Palace Hotel“ pasipuošė brangiausia Kalėdų eglute visame pasaulyje. Jos vertė – 11,5 mln. JAV dolerių. Eglė buvo papuošta briliantais, brangiaisiais metalais ir įvairias kitais brangakmeniais. Tiesa, viešbutis papuošalus pasiskolino iš vietinės juvelyrinės parduotuvės ir pasibaigus šventėms juos grąžino.

REKLAMA
REKLAMA

19. Brangiausiai kada nors parduoto islamo meno kūrinio titulas pernai atiteko XVI amžiuje sukurtam foliantui. Kaina - 12,2 mln. JAV dolerių.

18. Brangiausia kada nors parduota apyranke tapo panterą vaizduojantis briliantinis kūrinys. 1952 metais sukurtas papauošalas aukcione pabrango iki 12,4 mln. JAV dolerių.

17. Prancūzijos imperatoriaus Napoleono III žmonai priklausiusi tiara buvo parduota už 12,76 mln. JAV dolerių ir tapo brangiausiai kada nors parduotu tokio pobūdžio papuošalu. Tiara buvo sukurta maždaug 1900 metais.

16. Domenas sex.com buvo parduotas už rekordinę 13 mln. JAV dolerių sumą. 2006 metais tas pats domenas buvo parduotas už 11,5 mln. JAV dolerių. Tuo metu tai irgi buvo pasaulio rekordas.

15. Žiedas inkrustuotas mėlynuoju briliantu buvo parduotas už 15,76 mln. JAV dolerių. Žiedas sukurtas 1972 metais. Tuomet jį įsigijo milijonierius, kuris padovanojo juvelyrinį dirbinį savo žmonai pirmagimio proga.

14. Salvadoro Dali paveikslas „Portrait De Paul Eluard“ buvo parduotas už 21,5 mln. JAV dolerių. 1929 sukurtas portretas tapo brangiausiai parduotu siurealizmo kūriniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13. Andy Warholo autoportretas buvo parduotas už 38 mln. JAV dolerius. Tai brangiausias šio menininko autoportretas.

12. Mulino automobilizmo muziejus už 40 mln. JAV dolerių įsigijo 1936 metų gamybos „Bugatti Type 57SC Atlantic“. Šis „Bugatti“ tapo brangiausiai kada nors parduotu automobiliu. Iš viso buvo pagamintos tik keturios tokios transporto priemonės. Tokį automobilį savo kolekcijoje turi ir dizaineris Ralphas Laurenas.

11. Nežinomas pirkėjas už 40 mln. JAV dolerių Nujorke įsigijo brangiausią penthauzą šiame mieste. Apartamentuose įrengti trys miegamieji, svetainė, valgomasis ir šeimos kambarys. 362 kvadratinių metrų ploto apartamentai, įsikūrę šalia Centrinio parko, šiuo metu yra laikomi brangiausiu Niujorko butu.

REKLAMA

10. Hemptone už 43,5 mln. JAV dolerių rizikos draudimo fondo valdytojas įsigijo nuostabią sodybą. Neįtikėtina, tačiau šis namas netenkino milijardieriaus poreikių, todėl jis nutarė nugriauti vilą ir jos vietoje pastatyti prabangesnį statinį

9. 24,78 karatų rožinis briliantas buvo parduotas už 46 mln. JAV dolerių. Paskutinį kartą šis deimantas buvo pardavinėjamas prieš 60 metų.

8. Kinų menininko Qi Baishi kūrinys „Ilgas gyvenimas, taikus pasaulis“ buvo parduotas už 65,5 mln. JAV dolerių. Tai brangiausiai kada nors aukcione parduotas kinietiškas meno kūrinys. Paveikslas sukurtas 1946 metais.

REKLAMA

7. Brangiausiai Honkonge parduotu namu tapo NT objektas esantis šalies pakrantėje. Anoniminis pirkėjas už namą sumokėjo 84,9 mln. JAV dolerių. Šiuo metu NT Honkonge yra itin brangus.

6. Silicio slėnyje už 100 mln. JAV dolerių išdygo brangiausias namas Kalifornijoje. Namą pasistatė Rusijos milijardierius Jurijus Milneris.

5. Picasso darbas „Nuogybė, žali lapai ir biustas“ buvo parduotas už 106,5 mln. JAV dolerių. Sklando gandai, kad kūrinį įsigijo Romanas Abramovičius.

4. Prestižiniame „One Hyde Park“ NT komplekse Londone už rekordinę 221 mln. JAV dolerių sumą buvo parduoti brangiausi Londono apartamentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Tuo tarpu Monako kunigaikštystėje Dubajaus karališkosios šeimos atstovas prabangiems apartamentams nepagailėjo 308 mln. JAV dolerių.

2. Romanas Abramovičius nuleido į vandenį brangiausią jachtą pasaulyje, kurios vertė siekia 785 mln. JAV dolerių.

1. Turtingiausias Indijos gyventojas Mukeshas Ambanis įsikraustė į vieno milijardo JAV dolerių vertės namus. Manoma, kad milijardieriaus turtas siekia 29 mlrd. JAV dolerių. 27 aukštų namas buvo statomas trejus metus. Bendras namo plotas – 37 tūkst. kvadratinių metrų. Dangoraižyje M. Ambanis gyvena drauge su žmona, trimis vaikais ir mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų