• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerimas prieš egzaminus – suprantamas, tačiau kartais užuot mokęsi jauni žmonės ieško lengvesnių išeičių, o atsiranda ir tokių, kurie šias paieškas siūlosi palengvinti.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš egzaminus skubama užsidirbti

Į naujienų portalo redakciją kreipėsi skaitytojas, kuris internete aptiko itin originalaus turinio skelbimą.

REKLAMA

„Kamuoja įtampa dėl egzaminų? Nepergyvenk, džiaukis vasarišku oru. Dabar gali rinktis ką mokytis, o ko ne. su mūsų parduodama mini belaide ausine gali būti ramus. Kas tai? Tai mini belaidė ausinė, kuriuos pagalba išlaikysite net ir sudėtingausius egzaminus. Kam ji skirta? Studentams, moksleiviams ir kitiems kam reikalinga slapta priedanga. Kaip ji veikia? Ausinės naudojimas yra labai paprastas. Pačia ausinytę tereikia įsimesti į ausį, o induktyviąją ritę sujungti su jūsų telefonu. Viskas! Jūs pasiruošę eiti į egzaminą! Akcentuojame, kad ausinių SMS300Gold kokybė yra nepriekaištinga, todėl joms yra suteikiama ilgalaikė garantija.

REKLAMA
REKLAMA

Mes jau 3 metai prekiaujame slaptomis ausinėmis, todėl mūsų kompetencija ir patarimai šiais klausimais jums tikrai bus naudingi. Visuomet apmokome savo klientus, duodame daug vertingų praktinių patarimų, kurių nesuteiks niekas kitas. jei esate iš kitų miestų apmokymus pravesime telefonu. Pabrėžiame, kad ausinių iš išorės pamatyti ir išgirsti yra tikrai neįmanoma. Jei kilo klausimų ar norite pasikonsultuoti prieš perkant, prašome drąsiai skambinti ar kreiptis el. paštu. Mums svarbus kiekvienas klientas, todėl galite būti tikrai, kad konsultuosime ir stengsime kartu pasiekti geriausio rezultato. Pirmyn!“, – skelbia reklama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gėda, kai į mūsų universitetus atvykę iš užsienio studentai ir dėstytojai pamato, kad mūsų studentai vis dar nusirašinėti, bet tokių priemonių naudojimas – dar didesnis absurdas. Tai kam iš viso tuomet mokytis?“, – klausė skaitytojas.

Paslaugos aptarti nepanoro

Naujienų portalui „Balsas.lt“ paskambinus skelbime nurodytu numeriu ir pasidomėjus, ar populiari prekė tokios ausinės, telefonu atsiliepęs vyriškis sakė: „Telefonu apie tai nekalbėsiu“, – sakė vyriškis, o pasiklausus, kodėl nenori atsakyti į klausimus, juolab, kad reklamoje skelbia, kad konsultuoja studentus: „Jūs – ne studentė“, – atšovė pašnekovas.

REKLAMA

Į klausimą, ar nemano, kad tokia prekyba nelegali ar bent jau neetiška, pašnekovas sakė: „O kas jums čia atrodo nelegalu? Žmogus įsigyja laisvų rankų įrangą ir daro su ja ką nori: klauso muzikos, kalba telefonu vairuodamas ar eina į egzaminą... Tai jau žmogaus pasirinkimas“. Vyriškis telefoninio pokalbio metu nesutiko nurodyti savo vardo ir pavardės ir labai skubėjo pokalbį baigti.

Studentų atstovas: tokius pasiūlymus vertiname itin kritiškai

Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentas Vilius Morkūnas komentuodamas situaciją sakė: „Sąjunga tokius pasiūlymus ir reklamas vertina itin kritiškai. Blogiausia, jog tai vis labiau populiarėja ir tam prieinama net kasdieniniuose nuolaidų portaluose. Stebina, tokių portalų atstovų elgesys ir sugebėjimas ignoruoti nesąžiningos elgsenos reklamų bei pasiūlymų turinį. Tai tik parodo, jog visuomenėje akademinis nesąžiningumas tampa norma, natūralia elgsena kaip ir arbatos gėrimas ryte. Svarbu, kad dauguma studentų tokie skelbiami taip pat piktina, kadangi LSAS sulaukė nevieno studento pranešimo apie panašius atvejus, kuriuos stengiamasi išspręsti kuo skubiau.“

REKLAMA

Anot pašnekovo, tokiomis technologijomis besinaudojantys studentai pagaunami retai, tačiau tai nereiškia, jog tokių studentų yra mažai. „Daugumoje Lietuvos aukštųjų mokyklų nėra įrangos galinčios blokuoti panašius ryšio prietaisus, dalis dėstytojų patys toleruoja nusirašinėjimą egzamino ar atsiskaitymo metu. Aptikus pagalbines draudžiamas priemones egzamino metu studentui gresia nuo egzamino nutraukimo  iki šalinimo iš aukštosios mokyklos, priklausomai nuo dėstytojo ir pačios aukštosios mokyklos. Tuo pačiu atkreipiame dėmesį, kad šalinimai iš aukštųjų mokyklų dėl akademinio nesąžiningumo yra ypatingai reti ir tylūs, nes kolegijos ir universitetai suinteresuotos išlaikyti kiekvieną studentą“, – teigė V. Morkūnas.

LSAS vadovo teigimu, norėdami sumažinti akademinį nesąžiningumą ir keisti visuomenės požiūrį į tai, turime pereiti prie kitokio studijų proceso ir jo organizavimo aukštosiose mokyklose, transformuoti savo požiūrį į studijas. „Studijos turi būti nukreiptos į studentų gebėjimų ugdymą, kuomet centrine ir daugiausiai atsakomybės prisiimančia šalimi tampa studentas. Egzaminai ir kiti įvairūs atsiskaitymai turi tapti studento gebėjimų patikrinimu, kuomet jokios papildomos nesąžiningos priemonės nėra tinkama pagalba.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų