REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ pranešė pradėjusi teikti naują paslaugą „Google Drive“, skirtą interneto vartotojų duomenims saugoti „debesyje“ – nuotoliniuose duomenų centruose.

REKLAMA
REKLAMA

Apie „Google Drive“ atidarymą pranešta oficialiame „Google“ tinklaraštyje. Pasak bendrovės atstovų, „Google“ paskyrą turintys vartotojai šiame virtualiame kaupiklyje gali laikyti savo failus, įskaitant vaizdo įrašus, nuotraukas ir dokumentus. Pasiekti „Google Drive“ laikomus duomenis galima iš prie interneto prijungto kompiuterio ar mobiliojo įrenginio.

REKLAMA

Pranešama, kad „Google Drive“ vartotojams nemokamai suteikia 5 GB vietos (į šį skaičių neįeina „Google Docs“ talpykloje laikomi dokumentai). Norintys savo virtualaus kaupiklio talpą gali pasididinti už papildomą mokestį: 25 GB kainuoja 2,49 JAV dolerių per mėnesį, 100 GB – 4,99 dol. , o 1 TB – 49,99 dol.

„Google Drive“ laikomais dokumentais galima dalintis su kitais: pakviestieji tai daryti gali redaguoti failus ir palikinėti juose komentarus. Taip pat yra galimybė tuo pat metu dirbti su dokumentu keliems žmonėms. Kaupiklyje įdiegta paieškos funkcija, leidžianti greitai susirasti reikaimus dokumentus pagal raktažodį.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ pranešė pateikusi darbui su „Google Drive“ skirtą programėlę „Windows“ ir „Mac OS X“ valdomiems kompiuteriams bei „Android“ OS naudojantiems išmaniesiems telefonams. Kiek vėliau žadama pateikti ir programėlę „iOS“ valdomiems įrenginiams.

Skelbiama, kad kol kas naująja paslauga gali naudotis tik JAV ir kai kurių kitų šalių vartotojai, deja, jų sąrašas kol kas nepateiktas.

Šiame vaizdo siužete –  „Google Drive“ pristatymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų