REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šviežutėlis, tačiau skambiais pareiškimas pagarsėti jau spėjęs britų automobilių gamintojas „Eterniti Motors“ Pekine pristatė tolesnę savo prabangaus visureigio vizijos evoliuciją. Dabar šis automobilis vadinasi ne „Hemera“, o „Artemis“. „Eterniti Motors“ šį automobilį įžūlokai vadina pirmuoju pasaulio supervisureigiu, nors realiai „Artemis“ yra ne kas kita, kaip stipriai perdarytas vokiečių visureigis „Porsche Cayenne“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą „Eterniti Motors“ apsireiškė pernykštėje Frankfurto automobilių parodoje. Automobilių pasaulio gurmanai jo nesutiko išskėstomis rankomis, nes jo linijose akivaizdūs buvo donoro „Porsche Cayenne“ genai. Tiesiog tai buvo rimto tiuningo pavyzdys, o ne nauja markė. Nors iš kitos pusės, gal čia ir pakastas šuo. Štai vokiečių „Brabus“ yra jau ne „Mercedes-Benz“ – šie automobiliai jau žymimi kitais VIN kodais, kaip savarankiško gamintojo gaminiai. Kažkas panašaus turėtų būti ir su „Eterniti Motors“ kūriniu, tik britai debiuto proga savo skambiomis frazėmis nusprendė sukelti didesnį triukšmą. Nepavyko... Tačiau Pekine pristatytas jau ne pusiau mėgėjiškas maketas, o normaliems bandymams ir sertifikatų gavimams paruoštas automobilis. Britai teigia, kad „Artemis“ yra jau beveik serijinis automobilis.

REKLAMA

Britai tegia, kad „Artemis“ yra jau beveik serijinis automobilis. (nuotr. Gamintojo)Britai tegia, kad „Artemis“ yra jau beveik serijinis automobilis. (nuotr. Gamintojo)

„Artemis“ aprūpintas iš „Porsche“ pasiskolintu 4,8 litro darbo tūrio V8 su dvejomis turbinomis. Tiesa, motoras forsuotas iki 600 a.g., todėl iki šimto kilometrų britiškai vokiškas visureigis įsibėgės per 4,5 sekundės („Cayenne Turbo“ rezultatas – 4,7 sek.) ir galės įsibėgėti iki 290 kilometrų per valandą greičio. Teigiama, kad „Eterniti Hemera“ kaina prasidės nuo 252 tūkst. svarų. „Eterniti Motors“ optimistiškai tikisi šių automobilių pardavimus pradėti jau šią vasarą.

Britai tegia, kad „Artemis“ yra jau beveik serijinis automobilis. (nuotr. Gamintojo)Britai tegia, kad „Artemis“ yra jau beveik serijinis automobilis. (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų