REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į Lietuvos energetinio saugumo problemą,  su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų partija siejamas, Jaunimo sąjūdis už energetinę nepriklausomybę,  išplatino filmuką – animuotą pasaką apie mūsų Lietuvos pastangas išsivaduoti iš Rusijos energetinių pančių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasakoje „Kaip kiaulė ir gervė mišką nuo meškos vadavo“ žvėris terorizuoja iš gretimo miško priklydusi meška, kuri vienintelė miške valdo elektros ir dujų tinklus bei engia gyvūnus.

REKLAMA

„Youtube“ patalpintas filmukas per kelias dienas sulaukė daugiau nei tūkstančio peržiūrų. Filmuko nuoroda dalijasi ir aktyviai komentuoja „Facebook“ socialinio tinklo vartotojai.

Pasakoje „Kaip kiaulė ir gervė mišką nuo meškos vadavo“ žvėris terorizuoja iš gretimo miško priklydusi meška, kuri vienintelė miške valdo elektros ir dujų tinklus bei engia gyvūnus. Meškai įsiteikti bando vietiniai raudonieji meškėnai, kritikuojantys žvėrių pasirinkimą nusigręžti nuo meškos ir plėtoti savus energijos šaltinius.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiame, kad energetinės nepriklausomybės naudą suprastų net ir specialių žinių neturintis paprastas Lietuvos pilietis. Todėl nusprendėme sukurti vaizdo siužetą, kuris paprastai perteiktų dabartinę Lietuvos situaciją energetikoje. Internautų dėmesys rodo, kad filmuko idėja buvo suprasta. Sulaukiame raginimų nesustoti ir toliau kurti filmuko tęsinį“, - komentavo Jaunimo sąjūdžio už energetinę nepriklausomybę vadovas Adomas Bužinskas.

Pasak A. Bužinsko, dar daug žmonių klaidingai mano, kad energetinė nepriklausomybė yra „valdžios projektas“, neduodantis jokios apčiuopiamos naudos. Tuo naudojasi įvairūs demagogai – populistinių argumentų nevengiantys politikai, visuomenės veikėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jau vien faktas, kad elektrai ir dujoms iš kurių gaminama elektra iš Rytų pirkti kasmet išleidžiame du milijardus litų, už kuriuos vos per trejetą metų galėtume padengti Lietuvos indėlį į pigią elektros energiją gaminančios Visagino atominės elektrinės statybą, rodo, kad energetinė nepriklausomybė – reali nauda. Šio fakto nenorintys suprasti „raudonieji meškėnai“ sąmoningai klaidina visuomenę“, - teigė A. Bužinskas.

Jaunimo sąjūdis už energetinę nepriklausomybę – tai jauni ir aktyvūs piliečiai, atstovaujantys Lietuvos politines ir visuomenines jaunimo organizacijas. Jaunimo sąjūdis atkreipė visuomenės dėmesį šalia Seimo surengdamas raudonojo radiatoriaus protesto akciją, rinkdamas gyventojų parašus dėl energetinės nepriklausomybės, protestuodamas prieš Karaliaučiaus krašte statomos atominės elektrinės propagandininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų