REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus antrosios apylinkės teismas skyrė Eglei Kusaitei 1300 litų baudą už tai, kad įžeidė valstybė tarnautoją – Generalinės prokuratūros pareigūną Justą Laucių, atlikusį ikiteisminį tyrimą vadinamojoje Terorizmo byloje, kurioje buvo įtariama ketinimais surengti teroro aktą Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį  teismas nustatė, kad E. Kusaitės teiginiai, kad Generalinės prokuratūros pareigūnai Justas Laucius ir Mindaugas Dūda padarė nusikaltimus, neatitinka tikrovės, nes šie nepadarė jokių nusikalstamų veikų.

REKLAMA

Už tai, kad įžeidė valstybės tarnautoją, E. Kusaitei teismas skyrė 10 MGL (1300 litų) baudą.

Tai išgirdusi nuteistoji E. Kusaitė tikino, kad tai yra daug, nes ji šiuo metu esanti bedarbė: „Vienoje byloje jau skirta 7 tūkstančių litų bauda. Dabar dar beveik du tūkstančiai.“

Bylos duomenimis, praėjusių metų kovo 24 dieną E. Kusaitė po teismo posėdžio, kuris vyko Vilniaus apygardos teisme, žurnalistams viešai pareiškė, kad Generalinės prokuratūros prokurorai J. Laucius ir M. Dūda yra nusikaltėliai: „Nenoriu nieko komentuoti, čia nesąmonių valstybė, ir prokuroras, mano manymu, vykdo nusikaltimus. Kaip jie gali žudyti žmones, tegul pasižiūri, ką daro su mano teta, mano artimaisiais.“

REKLAMA
REKLAMA

Šie žodžiai, anot teismo, žeidžia ir menkina valstybės tarnautojo darbą.

Byloje nukentėjusiuoju pripažintas tik J. Laucius – jis parašė pareiškimą dėl įžeidimo. Kaltinimų E. Kusaitei taip pat nusikaltėliu išvadintas M. Dūda nereiškė, todėl byloje jis yra tik liudytojas.

E. Kusaitė teigė nesijaučianti kalta, nes tik išsakė savo nuomone: „Pasakiau prieš kameras tai, ką galvoju valdoma emocijų, bet niekada nenorėjau tuo įžeisti ko nors.“

Byloje nukentėjusiuoju pripažintas prokuroras J. Laucius teigė, kad E. Kusaitės pasakytus žodžius išgirdo kovo 24-osios vakarą per televizijos žinias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro, E. Kusaitės pasakytus žodžius išgirdo visa Lietuva, o žodis „nusikaltėlis“ yra suprantamas vienareikšmiškai.

„Niekada nedariau nusikaltimų, nesu teistas, prieš mane nėra pradėti ikiteisminiai tyrimai, faktas, kad teisinio pagrindo taip mane pavadinti, ji neturėjo“, – sakė teisme J. Laucius. Antradienį pareigūnas teisme nepasirodė.

Šioje byloje buvo apklaustas ir Generalinės prokuratūros prokuroras M. Dūda bei keletas žurnalistų, girdėjusių E. Kusaitės pasisakymą.

REKLAMA

E. Kusaitė jau  yra nuteista už J. Lauciaus įžeidimą – teismas ją yra pripažinęs kalta dėl grasinimo nužudyti ir valstybės tarnautojo įžeidimo, kai SMS žinutėje parašė: „Anksčiau ar vėliau tu dvėsi, aš atsakau. Tu dar painkši, pamatysi. Seni pažįstami tavęs nepaliks. Išgama tu, neturintis jokių dvasinių vertybių.“

Dėl šios žinutės klaipėdietei Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas skyrė  7 tūkst. 800 litų bauda. Šis, kaip ir šios dienos nuosprendis - dar nėra įsiteisėję.

*****

E. Kusaitę prokurorai kaltina norėjus susisprogdinti kažkur ir kažkada Rusijoje ar Čečėnijoje ir tam kūrus nusikalstamą tarptautinį susivienijimą. Mergina ir jos artimieji teigia, kad prieš kaltinamąją surengta provokacija.

REKLAMA

Lietuvoje terorizmu kaltinamai E. Kusaitei iškeltos dar kelios bylos. Ji dar pripažinta kalta grasinusi prokurorui J. Lauciui. E. Kusaitė taip kaltinama minėtą prokurorą ir jo kolegą Mindaugą Dūdą įžeidusi, o be to dar neva melavusi apie patirtą smurtą tardymo metu, dalyvaujant FSB atstovams. Pats FSB pareigūnų dalyvavimo apklausose faktas buvo neigiamas, kol žiniasklaida paviešino jį įrodantį Lietuvos VSD ir Rusijos FSB susirašinėjimą.

E. Kusaitės tariami bendrininkai čečėnai Apti ir Ašat Magmadovai pripažinti kaltais.

Taip pat skaitykite:

E. Kusaitės teisme liudijo saugumo vadovai (papildyta 12.03)


Prieš E. Kusaitę liudijo istorijos perpasakotojas



http://www.balsas.lt/naujiena/574214/t-magmadova-fsb-verbavo-net-mane-siulydama-paleisti-dukteri-foto


Rusijoje nuteisti E. Kusaitės užverbavimu kaltinti čėčėnai. Ar Lietuva irgi Rusija?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas atidėjo sprendimą dėl E. Kusaitės suėmimo

E. Kusaitė baugino J. Laucių?

E. Kusaitė VSD apkaltino terorizmu

Kusaitės byla. Šiek tiek dokumentų

E. Kusaitė neigia buvusi VSD agente

E. Kusaitė kol kas nesuimta

VSD toliau mala ... šį bei tą

Prokuroras prašo suimti J. Laucių galimai terorizavusią E. Kusaitę (papildyta)

Eglės Kusaitės byla – šiek tiek dokumentų III

E. Kusaitės byla: 15 tomų painiavos

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų