REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos vyriausybė ruošiasi pristatyti taupymo biudžetą, o premjeras Mariano Rajoy jau įspėjo, kad jis bus „labai griežtas“, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio finansų rinkos vis labiau nerimauja dėl Ispanijos ekonomikos būklės.

Ketvirtadienį Ispanijos policija susirėmė su protestuotojais, dalyvavusiais visuotiniame streike prieš darbo reformas, skirtas mažinti nedarbą. Šimtai tūkstančių protestuotojų užtvindė Barselonos ir kitų miestų gatves. Profesinės sąjungos pranešė, kad proteste Barselonoje dalyvavo 800 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Ispanija (nuotr. Elta)Protestai Ispanijoje (nuotr. Elta)

Policijos duomenimis, protestuotojų buvo vos 80 tūkst. Dalis agresyviai nusiteikusių protestuotojų daužė langus ir padeginėjo šiukšliadėžes. Policija panaudojo ašarines dujas ir į žemę šaudė guminėmis kulkomis.

Ispanija (nuotr. Elta)Protestai Ispanijoje (nuotr. Elta)

Profesinės sąjungos teigia, kad proteste Madride dalyvavo maždaug 900 tūkst. žmonių. Vyriausybė savo skaičiaus nepateikė.

Dėl streiko sutriko kelių, geležinkelių ir oro transporto darbas.

Ispanija (nuotr. Elta)Išdaužyti kavinių langai Ispanijoje  (nuotr. Elta)

Biudžeto ministras Cristobalas Montoro įspėjo, kad tai bus griežčiausias biudžetas nuo tada, kai Ispanija tapo demokratine valstybe.

Nedarbo lygis Ispanijoje šiuo metu yra didžiausias visoje Europos Sąjungoje (ES) ir siekia 24 proc. Darbo neturi beveik pusė jaunesnių nei 25-erių metų ispanų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų