• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palanga šeštadienį prisijungs prie pasaulyje jau šeštą kartą rengiamos akcijos „Žemės valanda“, kurios metu visi raginami vienai valandai išjungti šviesą.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 31-ąją 20.30 val. bus išjungtas jūros tilto apšvietimas, tad didžiausio šalies kurorto simbolis vienai valandai panirs į tamsą. „Taip palangiškiai pabrėš, jog palaiko šios ekologinės akcijos idėją bei kviečia visuomenę susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad sumažintume pragaištingus žmogaus veiklos padarinius gamtai“, - sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

REKLAMA

Jūros tiltas „Žemės valandos“ akcijai pasirinktas ne atsitiktinai. Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Stasiulio, niekam nekyla abejonių, jog tai – didžiausio šalies kurorto simbolis. „O užsieniečiams jis asocijuojasi ne tik su Palanga, bet ir su visu mūsų pajūriu“, - pabrėžė N. Stasiulis.

Didžiausia žmonijos istorijoje savanoriška geros valios iniciatyva – Žemės valanda – šeštadienį apskries visą pasaulį. Gyventojai, verslo organizacijos ir vyriausybės jau šeštus metus iš eilės bus pakviesti 20.30 val. vietos laiku vienai valandai išjungti šviesas ir leisti Žemei atsikvėpti.

Lietuva prie šios akcijos prisideda jau trečius metus iš eilės, Palanga prisijungs pirmą kartą.

Palangos tiltas (nuotr. Gamintojo)Palangos tiltas (nuotr. Gamintojo)

Palangos tiltas (nuotr. Gamintojo)Palangos tiltas (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų