REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vicepirmininkas Arūnas Valinskas sako, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai siekia perimti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) kontrolę, nes nori užglaistyti su dviem savo deleguotais ministrais galbūt susijusias bylas.

REKLAMA
REKLAMA

Į portalo Diena.lt klausimą, kodėl konservatoriai taip siekia grąžinti Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą į pareigas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT) A. Valinskas sakė manąs, kad konservatoriai ne tik nori naudotis ir kontroliuoti FNTT informacinius išteklius.

REKLAMA

„Tėvynės sąjunga gali baimintis, kad atėję nauji žmonės į FNTT vadovybę gali priimti jai nepalankių sprendimų. Nes gali išlįsti į paviršių tam tikra konservatoriams nepalanki informacija. Kiek aš žinau, ji susijusi su dviem konservatorių ministrais.

LiCS vicepirmininkas teigė negalįs atsakyti, kurie iš septynių konservatorių ministrų gali būti su tuo susiję.

„Galiu pasakyti tik skaičių – du konservatorių ministrai turėtų būti labai sunerimę dėl tokios mano paminėtos perspektyvos. Ta isterija aplink FNTT kaip tik ir įrodo, kad konservatoriai jau dabar yra labai sunerimę“, – sakė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamoje Vyriausybėje dirba septyni konservatorių deleguoti ministrai: finansų ministrė Ingrida Šimonytė, ūkio ministras Rimantas Žylius, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, energetikos ministras Arvydas Sekmokas, užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, socialinės pasaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

Šeštadienį vykstančiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdyje, tarp svarbiausių klausimų – FNTT pareigūnų atleidimas bei padėtis valdančiojoje koalicijoje, primena ELTA.

„Partijai svarbi tema – teisingumo atkūrimas atleistų FNTT pareigūnų atžvilgiu, siekiant sisteminės teisėsaugos pertvarkos. Be abejo, tai bus viena pagrindinių temų tarybos posėdyje. Tačiau gyvenimas eina į priekį ir reikia galvoti apie ateitį. Laukia svarbūs Seimo rinkimai, kuriems reikia pradėti ruoštis iš anksto. Tam ir ketiname skirti didžiąją dalį tarybos posėdžio“, – sako TS-LKD pirmininkas, Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų