REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijoje greitai įsigalios įstatymai, leidžiantys gydytojams atsisakyti pacientų, kurie nesilaiko jų nurodymų, rašo „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Nauji įstatymai, pagal kuriuos Čekijos gydytojai galės atsisakyti pacientų, kurie nevartos išrašytų vaistų, nesilaikys nurodymų vengti fizinio krūvio, arba praleidinės vizitus, įsigalios nuo balandžio mėnesio. Pagal įstatymus, medicininės pagalbos atsisakantys ligoninių pacientai galės būti išmesti iš ligoninės. Taip bandoma drausminti pacientus, kurie nebaigia vartoti išrašytų vaistų kursų ir gaišina gydytojus bei eikvoja sveikatos apsaugos išteklius.

REKLAMA

Žmogaus teisių ekspertai perspėja, kad grasindami, jog jų atsisakys, gydytojai galės versti pacientus sutikti su gydymu, kurio jie nenori.

„Gydytojas turi teisę tik informuoti pacientą ir rekomenduoti geriausią ir tinkamiausią gydymą, o pacientas turi duoti sutikimą“, – sakė Čekijos žmogaus teisių lygos teisininkė Katerzina Czervena. Pasak jos, „bijodami netekti gydytojo pacientai gali sutikti su gydymu, kurio nenori, ir tai būtų priverstinis gydimas“.

Čekijos sveikatos ministerijos atstovas sakė, kad, nepaisant naujų įstatymų, gydytojai privalo pacientams paaiškinti visus galimus gydymo būdus ir pacientas turi spręsti, ką daryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų