• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbas kartais gali erzinti bei kelti stresą. Nesvarbu, kokį darbą bedirbtumėte – jums reikia sveiko proto ir kūno norint su juo tinkamai tvarkytis. Jei prastai valgote, mažai treniruojatės ar patiriate stresą – nesijausite gerai.

REKLAMA
REKLAMA

O jeigu nesijaučiate gerai, vargu ar aukštai kopsite karjeros laiptais. Be energijos, jūsų kopimas šiais laipteliais šlubuoja.

REKLAMA

Kaip galima mylėti savo veiklą, jei nesijaučiate gerai? Kaip galima įgauti pagreitį, jei jaučiatės pavargę? Tačiau perskaitę šį straipsnį imsite jaustis geriau. Tad, pradedam!

Išliekite pyktį

Pyktis yra natūrali emocija. Tačiau kai negalite atsikratyti pykčio, prarandate daug energijos.

Išlaisvinkite savo mintis, atleiskite sau bei kitiems ir jūmyse gims nauja energija. Imsite jaustis geriau, o darbas taps produktyvesnis!

Nekaltinkite aplinkinių

Gyvename vienas kito kaltintojų visuomenėje. Visi tai darome. Kritikuojame kitus, jog šie neprisiėmė atsakomybės, kai ją derėjo prisiimti mums patiems. Apkaltindami kažką nuleidžiame “garą” ir pasijuntame geriau.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau iš tiesų sektis jums pradės tuomet, kai atsikratysite šio įpročio. Supraskite, jog už viską gyvenime esate atsakingi patys. Kitų kaltinimas atima iš jūsų energiją. Jei kas nors darbe nesiseka gerai, supraskite kas tai ir pasimokykite. Tik tokiu būdu galite progresuoti ir judėti pirmyn.

Pakeiskite nuostatas

Nuostatos yra įtaigios. Jos nustato toną ir nurodo kryptį jūsų karjerai. Jeigu kalbate vieną, o tikite visai kitu, imsite konfliktuoti patys su savimi, o iš čia ir kyla stresas. Teisingos nuostatos yra esminės mūsų sėkmei. Jei netikite, kad galite tapti produktyvus, niekuomet tokiu ir netapsite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakeiskite požiūrį

Jūsų karjerą galima prilyginti kelionei. Kaip ir kiekvienoje kelionėje, bus pakilimų bei kritimų. Kai įvyksta kažkas gero, natūralu, jog jaučiate energiją. Tačiau kartais kelyje pasitaiko kliūčių ir iššūkių. Daugeliui mūsų tai sukelia nuovargį ir stresą. Supraskite, jog karjera yra kelionė ir keliauti kopiant jos laiptais bus daug lengviau.

Pakeiskite darbą

Ar jūsų dirbamas darbas pakelia jums energiją? O gal atima? Daugybė žmonių užsisėdi esamame darbe ilgiau nei derėtų. Jie nežino, ką reikėtų daryti toliau. Jie sako sau, kad vieną dieną atsakymas ateis pats. Nelaukite tos dienos! Ženkite žingsnį. Kitu atveju liksite stagnacijoje ir būsite nelaimingas.

Edmundas Valatka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų