• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) išsakė iki šiol griežčiausią pareiškimą, kad valstijos gali imtis karinių veiksmų prieš Iraną, jeigu šis pasigamins branduolinį ginklą. Tuo tarpu kalbėdamas su Izraelio vadovais, jis įspėjo šią šalį pirma laiko nesmogti Iranui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Jungtinių Valstijų prezidentas, aš tikrai neblefuoju“, - penktadienio interviu laikraščiu B. Obama įspėjo Iraną. Lieka dvi dienos iki planuojamo susitikimo Baltuosiuose rūmuose su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanjahu (Benyamin Netanyahu).

REKLAMA

Vašingtonas baiminasi, kad Izraelis gali užpulti branduolinių technologijų centrus Teherane. O premjeras B. Netanjahu teigia norįs išlaikyti „Izraelio valstybės veiksmų laisvę, kai grasinama ją ištrinti iš pasaulio žemėlapio“.

Vis garsiau kalbama apie tai, kad Izraelis, kuris baiminasi, kad gali nelikti laiko sustabdyti Irano branduolinio ginklavimosi, gali pirmas imtis veiksmų artimiausiais mėnesiais, jeigu šalis nesulauks stipresnio palaikymo iš JAV.

REKLAMA
REKLAMA

B. Netanjahu bando įtikinti JAV prezidentą nustatyti ribą, kurios Iranas, kurdamas branduolinę programą, negali peržengti. Tuo tarpu B. Obama nori įtikinti Izraelį susilaikyti nuo bet kokio vienašalio puolimo ir leisti veikti diplomatams.

Paklaustas apie JAV ketinimus Irano atžvilgiu, B. Obama atsakė, kad Amerikos veiksmai „gali apimti ir karinį aspektą. Manau, kad visi tai supranta“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų