• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant naujam turistiniam sezonui Vilniaus turizmo informacijos centras pasiūlys vilniečiams ir užsienio svečiams ne vieną staigmeną. Bene svarbiausia naujiena, skirta moderniųjų technologijų mėgėjams, – nauja turizmo programėlė „Vilnius Tourism“. Ši programėlė yra tarsi virtualus Vilniaus miesto gidas, leidžiantis turistui naudotis reikiama informacija vienoje vietoje – išmaniajame telefone.

REKLAMA
REKLAMA

Programėlės turinį sudaro šimtai lankytinų objektų su informacija apie juos, nuotraukomis, žemėlapiais, kontaktais. Keliaujant po miestą pasiklysti neleis funkcija „Šalia manęs“(„Near Me“), kuria pasinaudojus matomi visi šalia esantys objektai. Programėlė pritaikyta ir kelionės planavimui – tereikia išsirinkti vietas ir jas įkelti į labiausiai mėgstamų („Favorites“) rubriką.

REKLAMA

Naudotis programėle paprasta ir patogu. Vieną kartą atsisiuntus, ji ir liks išmaniajame telefone, o bazinė informacija galės būti nuskaitoma nenaudojant interneto resursų („offline“ režimu). Norint dalintis informacija socialiniuose tinkluose bei naudotis papildomomis programėlėje siūlomomis funkcijomis ar nuorodomis, būtinas interneto ryšys. Tačiau ir čia užsienio svečias galės sutaupyti – nemokama „Wi-Fi“ zona veikia Vilniaus turizmo informacijos centre (Vilniaus g. 22), daugelyje miesto restoranų, kavinių ir prekybos centrų.

Nuo šiol Vilnių bus galima pažinti ir „išmaniai“

REKLAMA
REKLAMA

„Vilnius Tourism“ pritaikyta populiariausių išmaniųjų telefonų naudotojams – „iOS“ ir „Android“. Programėlę galima nemokamai atsisiųsti iš „Android Market“, netrukus ji bus patalpinta ir „AppStore“ programėlių parduotuvėje.

Tikimasi, kad programėlė duos praktinės naudos tiek užsienio turistams, tiek ir Vilniaus bei visos Lietuvos gyventojams ir taps viena populiariausių mobiliesiems telefonams skirtų programėlių apie Vilnių. Programėlės dėka svečiai gali jaustis saugiai, atrasti naujų idėjų laisvalaikiui.

Programėlė bus pristatoma kovo 2–4 dienomis parodos „Vivattur 2012“ metu Vilniaus miesto stende. Čia apsilankę besidomintys galės sužinoti, kaip ją atsisiųsti ir ja naudotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų