REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities policijos vadovas Kęstutis Lančinskas policijos generaliniam komisarui Sauliui Skverneliui pristatė priemones, kuriomis bus kovojama su pareigūnų girtavimu ir kitokia priklausomybe.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Lančinsko, ši problema tiek padalinių vadovams, tiek darbuotojams akcentuojama nuolat. Pasitarimų metu atkreipiamas padalinių vadovų dėmesys į darbuotojų sąmoningumo ugdymą, policijos sistemos vertybes, moralinius dalykus, vidinę kultūrą, taip pat diegiamos naujos organizacinės tradicijos.

REKLAMA

Vadovams rekomenduojama griežtinti darbo drausmės kontrolę, prevenciškai kalbėtis su darbuotojais, priminti jiems policijos pareigūnų etikos kodekso nuostatas.

Vilniaus policijos įstaigose vadovams ir darbuotojams intensyviai vykdomi įvairūs tarnybiniai mokymai. Vien 2011 metais tarnybiniuose mokymuose apie bendravimą su priklausomybę turinčiais asmenimis, alkoholio žalą ir pagalbos būdus dalyvavo daugiau nei 350 padalinių vadovų ir darbuotojų. Taip pat nuolat organizuojami įvairūs renginiai, susiję su pareigūnų švietimu. Informacija apie priklausomybę nuo alkoholio, narkotikų, azartinių lošimų skelbiama įstaigos tinklalapiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Padalinių vadovai, pastebėję, kad jų pavaldiniai galimai turi problemų dėl bet kokios priklausomybės, vis dažniau kreipiasi į psichologus, kurie pataria, kaip kalbėtis su darbuotoju, kaip įtikinti jį kreiptis pagalbos.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis atkreipė dėmesį, kad negalima atsipalaiduoti ir reikia toliau tęsti pradėtą prevencinį darbą: „Akivaizdu, kad policijos įstaigų vadovai turi imtis ne tik griežtų kontrolės priemonių, bet ir kantriai bei nuosekliai kovoti su šių reiškinių pasekmėmis. Tai nuolatinis ir ilgalaikis procesas, kurio rezultatų nepamatysime per kelis mėnesius, tačiau kito kelio nėra.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelis pažymėjo, kad psichologų kabinetai policijos įstaigose įrengti taip, jog niekas nematytų, kas ten eina.

Pareigūnai kreipiasi ne tik į šiuos specialistus, bet ir į sielovadininką Aušvydą Belicką. Kapelionas pastebėjo, kad policijos pareigūnai dažniausiai yra priklausomi nuo alkoholio.

Portalo Balsas.lt duomenimis, keliolika pareigūnų sostinėje turi priklausomybę nuo azartinių lošimų. Beveik visi kreipėsi į lošimo įstaigas, prašydami jų ten neįleisti.

Problemų dėl narkotikų turintys pareigūnai iš karto atleidžiami iš darbo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų