REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės atkūrimo šventė ir diena po jos pasižymėjo suaktyvėjusiais smurtautojais – vienas vyras mušė pareigūnę, kitas žmonai kando į nosį, o viena moteris bedė peiliu į draugą.

REKLAMA
REKLAMA

Neblaivaus tėvo skydu tapo kūdikis

Praėjusio penktadienio vakaras buvo neramus medeikiečių porai. Policija gavo pranešimą, kad girtaujantis sugyventinis iš namų išvarė savo vaiko motiną – 32 metų Kritiną K.

REKLAMA

Kadangi dar nė dvejų metukų neturintis kūdikis liko su neblaiviu 51-erių metų Kęstučiu P., kuris, pasak moters, nenori sūnaus atiduoti motinai, į Medeikius vyko policijos pareigūnai. Šiems paprašius grąžinti vaiką motinai, vyriškis pradėjo elgtis agresyviai – pareigūnus plūdo necenzūriniais žodžiais ir vienoje rankoje laikydamas sūnų neleido prie jo artintis. Iš neblaivaus ir agresyvaus tėvo pabandžiusi vaiką paimti pareigūnė pajuto smūgius į pilvo sritį, ranką.

REKLAMA
REKLAMA

Smarkuolis Kęstutis P. buvo surakintas antrankiais, išgabentas į policijos komisariatą ir sulaikytas dviem paroms. Vyriškiui nustatytas 2,15 prom. girtumas, jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams.

Kęstučio P. gyvenimo draugę policijos pareigūnai nuvežė į Socialinių paslaugų centrą. Sugyventinio namuose moteris pasilikti atsisakė – bijojo po sulaikymo grįžusio vyro galimo keršto.

Motiną žada išregistruoti, o vaiką auginti vienas

Sekmadienį „Šiaurės rytams“ nuvykus į Medeikius, Kęstutis P. jau buvo namuose.

Medinio namo, šviečiančio naujais plastikiniais langais, šeimininkas noriai sutiko bendrauti. Sakė, kad norintis pasakyti „visą teisybę iš savo pusės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kęstutis P. tikino, kad policija atvažiavusi pagal melagingą iškvietimą – Kristinai jokios grėsmės nebuvę, iš namų ji išbėgusi pati. O kūdikio policijai atiduoti Kęstutis nenorėjęs. Ir prieš pareigūnę jis esą nekėlęs rankos, tik kovojęs, kad sūnus liktų su juo. Aišku, buvo išgėręs, nes kas gi, pasak jo, su kaimynu neišgeria.

Kristina, pasak Kęstučio, daug ką išgalvoja – taip yra neva dėl jos ligos. Moteris esą iš namų išbėga ne dėl to, kad ją vyras muša. Jis sako esantis ne mušeika ir savo sūnų, netgi būdamas išgėręs, labai mylintis.

REKLAMA

„Dabar jai tikrai nebeatleisiu, iš karto ją iš namų išregistruosiu, o sūnų pasiimsiu ir auginsiu pats. Ji tikrai negeria, pas vyrus nevaikšto, tačiau dėl ligos ima ir išplaukia iš namų“, – tikino Kęstutis. Jo manymu, būtų neteisinga, kad porai kartu nebegyvenant vaikas liktų su motina.

Pastebėjus, kad siekiant vaiko globos reikėtų išsiblaivyti, Kęstutis nesutriko.

„Čia mes tik su kaimynu švenčiam truputį. O ką daryti po šitokių išgyvenimų? Parašykite teisybę, kad aš nesu toks blogas ir kad labai myliu savo sūnų nuo tos dienos, kai mažutėlį atsivežiau iš gimdymo namų“, – prašė Kęstutis ir klaupėsi ant sniego, prisiekdamas meilę vaikui. Bet sūnaus motinai dabar jis tikrai nedovanosiantis. Jai vyro namuose vietos esą nebebus.

REKLAMA

Moteris grįžti bijo

Parovėjos seniūnijos socialinio darbo organizatorė Rasa Gudeikienė sako, jog policijos pareigūnai teisingai pasielgė, iš namų išveždami Kristiną. Jai nebūtų saugu vyro namuose.

„Labai sudėtinga situacija, ten kone nuolat tenka lankytis. Kartais net nebežinome, kaip vertinti poros tarpusavio santykius, kai vienas iš jų yra negalią turintis žmogus. Ne visada gali tikėti, ką sergantis žmogus sako, tačiau taip pat negali nekreipti dėmesio, kai jis šaukiasi pagalbos. Tuo labiau kad ten yra kūdikis“, – sako Parovėjos seniūnijos socialinio darbo organizatorė Rasa Gudeikienė. Anot jos, abu tėvai vaiką myli ir labai juo rūpinasi. Kūdikis visada yra prižiūrėtas, namuose yra maisto. Tačiau vyro polinkis į alkoholį ir moters liga provokuoja konfliktus, į kuriuos negalima nekreipti dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio rytą Kristina jau buvo pas seserį. Iš Socialinių paslaugų centro moteris pas giminaičius išėjo šeštadienį.

„Aš tikrai negrįšiu – bijau, nes jis geria, mušasi. Tai tas Labanauskas jį vis girdo, o Kęstutis tada būna labai piktas. Jei ir policininkei į pilvą šėrė – tai kur jis manęs nelies? O vaikelio tai neatiduosiu – aš tikrai moku jį auginti“, – verkdama kalbėjo Kristina. Ji tiki, kad į sugyventinio namus jai grįžti nereikės – rasti būstą žadėjo padėti ir Socialinių paslaugų centro darbuotojai.

REKLAMA

Kad Kristina negali grįžti pas vaiko tėvą, įsitikinusi ir savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Giedra Gedvilienė. Anot jos, teks ieškoti būsto moteriai su vaiku prisiglausti.

Peiliu dūrė buvusiam draugui

Vasario 16 dieną 20.34 val. Biržuose įvyko poros konfliktas, kurio metu panaudotas peilis.

Gedimino gatvėje gyvenantis 1986 metų gimimo A. J. pranešė, kad jį peiliu sužeidė dvejais metais vyresnė buvusi sugyventinė J. V. Moteris dūrė draugui į ranką.

Konfliktas vyko vyriškio motinos bute, Vytauto gatvėje.

Kai kurių šaltinių teigimu, poros negalima vadinti buvusiais sugyventiniais – jie esą kartu tebegyvenantys. Įvykio aplinkybes išsiaiškins policija, kuri ieško nusikaltimu įtariamos J. V., kad ji išdėstytų savąją įvykio versiją.

REKLAMA

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto šeimoje.

Žmoną apkandžiojo parduotuvėje

Vabalninko gatvėje esančioje parduotuvėje „Maxima“ penktadienio vakare susipyko šeima.

1966 metų gimimo Vida M. pirko prekes, tačiau kažkodėl tai nepatiko jos vyrui – 1979 metų gimimo Henrikui M. Manoma, kad moteris galbūt nenorėjo duoti vyrui pinigų.

Girtas vyras labai supyko ir trenkė žmonai į veidą. Negana to, dar ir įkando sutuoktinei į nosį.

Nusikalstamos veikos padarymu įtariamas H. M. buvo sulaikytas. Dėl įvykio viešoje vietoje policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trenkė nepilnamečiui

Penktadienį prieš vidurnaktį policijai buvo pranešta apie 20 valandą vykusį konfliktą.

Kęstučio gatvės gyventoja Irena V. informavo, kad septyniolikmečiui sūnui jos bute trenkė 1992 metų gimimo Tomas U.

Policijos pareigūnai ieško Kęstučio gatvėje gyvenančio Tomo U., norėdami jį apklausti.

Auka ir smurtautojas taikosi?

Kai straipsnis jau buvo parengtas spausdinti, redakciją pasiekė žinios apie naują medeikiškių poros santykių etapą. Pirmadienį po pietų Kęstutis jau prašė Kristinos jam atleisti, o jo žodžių sugraudinta moteris, pasak ja besirūpinančių žmonių, jau veržėsi pas draugą.

Poros gyvenimas ir juos prižiūrinčių institucijų darbas tęsiasi.

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų