REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Euro zonos bankai prašys du kartus padidinti paramą, kurią skiria Europos centrinis bankas (ECB). Apie tai rašo „The Financial Times“,remdamasis bankų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

aip rašo laikraštis, jei ECB sutiks su bankų prašymais, 2012 m. vasarį parama finansinėms įstaigoms gali padidėti iki trilijono eurų.

REKLAMA

Kai kurie stambiausių Europos bankų vadovai, nepanorę skelbti savo pavardžių, pranešė laikraščiui apie savo ketinimus prašyti ECB netgi ne padvigubinti, o patrigubinti finansinę paramą. Bankų atstovai įsitikinę, kad ECB patenkins jų prašymus, priešingu atveju, rinkas neišvengiamai ištiks griūtis.

2011 m. gruodį ECB suteikė stambiausiems Europos bankams lengvatines paskolas su mažomis palūkanomis iš viso už 489 mlrd. eurų. Paskolos buvo išduodamos trejiems metams. Dalyvauti ECB programoje pareiškė norą apie 500 finansinių regiono įstaigų. 2012 m. sausį ECB prezidentas Mario Draghi pareiškė abejojąs dėl išduotų paskolų naudos realiajai ekonomikai, tačiau, pasak jo, kitos išeities ECB neturėjo.

Kreditavimo apimtys 2011 m. gruodį Europoje augo lėčiausiai nuo 2010 m. liepos. Pastarąjį mėnesį išduotų paskolų apimtys išaugo vienu procentu, palyginti su 2010 m. gruodžiu. Blogiausi rodikliai pagal kreditavimo apimtis buvo užfiksuoti Pietų Europoje, ypač – Portugalijoje ir Ispanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų